Blauwe bes
Iedereen kent waarschijnlijk de kleine struikjes met de heerlijke bosbessen. Deze struikjes zijn ook in ons klimaat inheems, vooral in naaldbossen. De gekweekte nieuwe...
Peer
De peer kan worden verdeeld in twee soorten handperen en stoofperen. Een onderscheid naar oogstperiode is ook mogelijk. De oogst kan plaatsvinden in de...
Kruisbes
Kruisbessen (Ribes uva-crispa) bloeien al zeer vroeg en zijn daarom gevoelig voor late vorst in het voorjaar. Vorst in de winter daarentegen verdragen ze...
Duindoorn
Duindoorn (Hippophae rhamnoides) is oorspronkelijk thuis aan de kust en in rivierbeddingen. Deze houtige gewassen zijn tweehuizig, dat wil zeggen dat de planten of...
Kweepeer
De kweepeer of kwee is oorspronkelijk afkomstig uit Azië en werd reeds door de Romeinen gecultiveerd. Kweeperen houden van warmte en gedijen alleen op...
Nectarine
De nectarine (Prunus persica nucipersica) is een variëteit van de perzik, maar heeft in tegenstelling tot de perzik een gladde, onbehaarde schil. De rijpe...
Zure kers
Zure kersen bloeien wat later dan zoete kersen en kunnen ook in streken met een ruw klimaat worden geplant. Ze groeien daarnaast wat minder...
Tamme kastanje
De in de landen rond de Zwarte Zee inheemse tamme kastanje is wel familie van de eik en de beuk, maar niet van de...
Amandel
De amandelboom (Prunus dulcis) wordt zowel voor zijn bekoorlijke bloemen als voor de smakelijke pitten gekweekt. Veel rassen zijn niet zelf bestuivend en hebben...















