Vossenbes en cranberry
Vossenbessen en cranberry’s behoren tot de Heidefamilie en geven de voorkeur aan zure grond. Ideaal is een pH-waarde van 4,5. Beide soorten zijn altijd...
Amandel
De amandelboom (Prunus dulcis) wordt zowel voor zijn bekoorlijke bloemen als voor de smakelijke pitten gekweekt. Veel rassen zijn niet zelf bestuivend en hebben...
Braam
Alle braamstruiken dragen zeer donkere, min of meer ronde vruchten, die eerst groen zijn, daarna rood en ten slotte glanzend zwart worden. Naast de...
Kweepeer
De kweepeer of kwee is oorspronkelijk afkomstig uit Azië en werd reeds door de Romeinen gecultiveerd. Kweeperen houden van warmte en gedijen alleen op...
Zomerappel
De eerste zomerappels uit eigen tuin smaken het best, ook al is het door import en speciale bewaarmethoden mogelijk het hele jaar door verse...
Zure kers
Zure kersen bloeien wat later dan zoete kersen en kunnen ook in streken met een ruw klimaat worden geplant. Ze groeien daarnaast wat minder...
Bosaardbei
Fragaria vesca is een in Nederland en België inheemse wilde bosaardbei. Er bestaan rassen met en zonder uitlopers. De tere, witte bloemen verschijnen onafgebroken...
Duindoorn
Duindoorn (Hippophae rhamnoides) is oorspronkelijk thuis aan de kust en in rivierbeddingen. Deze houtige gewassen zijn tweehuizig, dat wil zeggen dat de planten of...













