Nashipeer
De Nashipeer (Pyrus pyrifolia) is oorspronkelijk afkomstig uit China en Japan. Het gaat hierbij om uiterst sterke planten die ook voor het klimaat in...
Nectarine
De nectarine (Prunus persica nucipersica) is een variëteit van de perzik, maar heeft in tegenstelling tot de perzik een gladde, onbehaarde schil. De rijpe...
Tayberry
De ‘Tayberry’ (Rubus fruticosus x idaeus”) is ontstaan uit een kruising tussen framboos (Rubus idaeus) en braam (Rubus fruticosus). De planten hebben 3-4 m...
Peer
De peer kan worden verdeeld in twee soorten handperen en stoofperen. Een onderscheid naar oogstperiode is ook mogelijk. De oogst kan plaatsvinden in de...
Tamme kastanje
De in de landen rond de Zwarte Zee inheemse tamme kastanje is wel familie van de eik en de beuk, maar niet van de...
Amandel
De amandelboom (Prunus dulcis) wordt zowel voor zijn bekoorlijke bloemen als voor de smakelijke pitten gekweekt. Veel rassen zijn niet zelf bestuivend en hebben...
Zure kers
Zure kersen bloeien wat later dan zoete kersen en kunnen ook in streken met een ruw klimaat worden geplant. Ze groeien daarnaast wat minder...
Vossenbes en cranberry
Vossenbessen en cranberry’s behoren tot de Heidefamilie en geven de voorkeur aan zure grond. Ideaal is een pH-waarde van 4,5. Beide soorten zijn altijd...














