Amandel
De amandelboom (Prunus dulcis) wordt zowel voor zijn bekoorlijke bloemen als voor de smakelijke pitten gekweekt. Veel rassen zijn niet zelf bestuivend en hebben...
Pruim
Pruimen staan in Nederland op de vierde plaats van de inheemse fruitproductie. De vruchten worden in boomgaarden geteeld, een enkele keer ook in kassen....
Kweepeer
De kweepeer of kwee is oorspronkelijk afkomstig uit Azië en werd reeds door de Romeinen gecultiveerd. Kweeperen houden van warmte en gedijen alleen op...
Abrikoos
Abrikozen hebben een warme, tegen wind en late vorst beschutte plaats nodig, wat de kans op succes in ons klimaat beperkt. Wilt u het...
Jostabes
De Jostabes Ribes Jostaberry is ontstaan uit een kruising tussen de zwarte bes (Ribes nigrurri) en de kruisbes (Ribes uvacrispa).
De groei van de planten...
Bosaardbei
Fragaria vesca is een in Nederland en België inheemse wilde bosaardbei. Er bestaan rassen met en zonder uitlopers. De tere, witte bloemen verschijnen onafgebroken...
Mispel
De mispel (Mespilus germanica) is een zeer oud cultuurgewas dat afkomstig is uit het zuid-westelijke deel van Azië, maar ook in West-Europa verwilderd in...
Kruisbes
Kruisbessen (Ribes uva-crispa) bloeien al zeer vroeg en zijn daarom gevoelig voor late vorst in het voorjaar. Vorst in de winter daarentegen verdragen ze...















