Kweepeer
De kweepeer of kwee is oorspronkelijk afkomstig uit Azië en werd reeds door de Romeinen gecultiveerd. Kweeperen houden van warmte en gedijen alleen op...
Vossenbes en cranberry
Vossenbessen en cranberry’s behoren tot de Heidefamilie en geven de voorkeur aan zure grond. Ideaal is een pH-waarde van 4,5. Beide soorten zijn altijd...
Jostabes
De Jostabes Ribes Jostaberry is ontstaan uit een kruising tussen de zwarte bes (Ribes nigrurri) en de kruisbes (Ribes uvacrispa).
De groei van de planten...
Gele kornoelje
Het gele kornoelje (Cornus mas) stelt zeer weinig eisen en is volledig winterhard. De planten zijn inheems van Midden- en Zuid-Europa tot in de...
Mirabel
Feitelijk zijn mirabellen pruimen rassen. Ze hebben echter meer warmte nodig dan de meeste andere pruimen en reageren ook gevoeliger op vorst. Daarnaast blijven...
Tamme kastanje
De in de landen rond de Zwarte Zee inheemse tamme kastanje is wel familie van de eik en de beuk, maar niet van de...
Blauwe bes
Iedereen kent waarschijnlijk de kleine struikjes met de heerlijke bosbessen. Deze struikjes zijn ook in ons klimaat inheems, vooral in naaldbossen. De gekweekte nieuwe...
Braam
Alle braamstruiken dragen zeer donkere, min of meer ronde vruchten, die eerst groen zijn, daarna rood en ten slotte glanzend zwart worden. Naast de...