woensdag, november 19, 2025
peterselie

Peterselie

Peterselie mag in geen enkele tuin ontbreken. De planten hebben van het voor tot het najaar aromatische blaadjes die rijk zijn aan vitamine C....
okra

Okra

Okra (Abelmoschus esculentus) is een tropische groente, die ook bij ons in toenemende mate aan populariteit wint. De planten worden eenjarig gekweekt. In de volle...
koolraap

Koolraap

De Koolraap (Brassica napobrassica) is door zijn korte teeltperiode een ideale voor-, tussen- en nateelt. Ze worden eenjarig gekweekt en hebben groene bladeren en...
bieslook

Bieslook

Bieslook, met de groene, buisvormige bladeren die uit minuscuul kleine bolletjes groeien, kunt u tal van gerechten verfijnen. De smaak van vers gesneden bieslook...
Stropharia rugosoannulata

Strofaria

Strofaria’s (Stropharia rugosoannulata) komen in de natuur betrekkelijk zelden voor. Ze groeien op verrot, plantaardig afval. Onderzoeksinstituten en professionele kwekers zijn erin geslaagd een...
oregano

Oregano

Oregano is vooral bekend uit de Italiaanse en Zuid franse keuken. De mediterrane soorten hebben het sterkste aroma, vooral die uit Griekenland. De soorten...
Citroenmelisse

Citroenmelisse

Citroenmelisse (Melissa officinalis) is een overblijvende vaste plant, die al in de middeleeuwen in kloostertuinen werd geteeld. Sinds 1611 wordt van het kruid melisse...

Diverse artikelen