Andijvie
Andijvie heeft diepe penwortels en bladrozetten met dicht bij elkaar zittende bladeren, die bij nat weer snel rotten. Er bestaan twee vormen:
Cichorium endivia...
Strofaria
Strofaria’s (Stropharia rugosoannulata) komen in de natuur betrekkelijk zelden voor. Ze groeien op verrot, plantaardig afval. Onderzoeksinstituten en professionele kwekers zijn erin geslaagd een...
Knoflook
Knoflook (Allium sativum) is een van de bekendste specerijplanten met een geneeskrachtige werking en wordt vooral zeer gewaardeerd door de aromatische smaak. De zwavelhoudende...
Aardappel
Aardappelen kwamen in de 16e eeuw van Zuid-Amerika naar Europa. Tegenwoordig zijn ze, naast brood, een belangrijk basisvoedingsmiddel en leverancier van zetmeel. Van oorsprong...
Schorseneer
Schorseneren (Scorzonera hispanica) behoren tot de Composietenfamilie en groeien in Zuid-Europa als overblijvende planten in het wild. Als groente worden ze een- of tweejarig...












