Veldsla
Veldsla, ook wel ezelsoren of rapunzel genoemd, was vroeger een wijd verspreid akker onkruid en komt in Nederland en België nog steeds in het...
Pompoen
Kleine en reuzenpompoenen (Cucurbita maxima) ontwikkelen vruchten die 0,5-50 kg kunnen wegen. De planten zijn gevoelig voor vorst en mogen daarom pas in de...
Mierikswortel
Mierikswortel (Armoracia rusticana) behoort evenals kool tot de Kruisbloemenfamilie. De planten zijn oorspronkelijk uit Oost-Europa afkomstig. Mierikswortel wordt ook wel peperkruid of waterpeper genoemd,...
Oesterzwam
Zoals alle paddenstoelen hebben ook de oesterzwammen geen bladgroen en zijn zij aangewezen op voedingsstoffen die door andere levende organismen zijn aangemaakt. De oesterzwam...
Stamboon
Stambonen (Phaseolus vulgaris), waartoe sperzie- of princessebonen, maar ook stamsnijbonen worden gerekend, blijven met een maximale hoogte van 50 cm beduidend lager dan stokbonen....
Boerenkool
Boerenkool (Brassica oleracea convar. acephala var. laciniata) vormt geen koppen, maar rondom een 25 tot 100 cm hoge stronk bladeren met dikke nerven. De...
Citroenmelisse
Citroenmelisse (Melissa officinalis) is een overblijvende vaste plant, die al in de middeleeuwen in kloostertuinen werd geteeld. Sinds 1611 wordt van het kruid melisse...
Knoflook
Knoflook (Allium sativum) is een van de bekendste specerijplanten met een geneeskrachtige werking en wordt vooral zeer gewaardeerd door de aromatische smaak. De zwavelhoudende...
Munt
Munt (Mentha) behoord tot een plantengeslacht met een aantal geurende vaste planten met roze of violette bloemen. De bladeren kunnen in de keuken worden...














