Bernagie
Bernagie (Borago officinalis) is een eenjarig keukenkruid. De ovale, grijsgroene bladeren zijn licht behaard, zacht en sappig. Vanaf eind april of begin mei verschijnen...
Boerenkool
Boerenkool (Brassica oleracea convar. acephala var. laciniata) vormt geen koppen, maar rondom een 25 tot 100 cm hoge stronk bladeren met dikke nerven. De...
Schorseneer
Schorseneren (Scorzonera hispanica) behoren tot de Composietenfamilie en groeien in Zuid-Europa als overblijvende planten in het wild. Als groente worden ze een- of tweejarig...
Artisjok
De artisjok (Cynara scolymus) behoort tot de distelgewassen en ontwikkelt zich tot een soms wel 2 m hoge plant, die ook in siertuinen als...
Andijvie
Andijvie heeft diepe penwortels en bladrozetten met dicht bij elkaar zittende bladeren, die bij nat weer snel rotten. Er bestaan twee vormen:
Cichorium endivia...
Okra
Okra (Abelmoschus esculentus) is een tropische groente, die ook bij ons in toenemende mate aan populariteit wint. De planten worden eenjarig gekweekt.
In de volle...
Bieslook
Bieslook, met de groene, buisvormige bladeren die uit minuscuul kleine bolletjes groeien, kunt u tal van gerechten verfijnen. De smaak van vers gesneden bieslook...