Andijvie
Andijvie heeft diepe penwortels en bladrozetten met dicht bij elkaar zittende bladeren, die bij nat weer snel rotten. Er bestaan twee vormen:
Cichorium endivia...
Paprika
Paprika is niet alleen een smakelijke, maar ook een aantrekkelijke groentesoort. Uit de tere, witte bloemen ontstaan vruchten in mooie kleuren. Een uitgegroeide paprikaplant...
Oregano
Oregano is vooral bekend uit de Italiaanse en Zuid franse keuken. De mediterrane soorten hebben het sterkste aroma, vooral die uit Griekenland. De soorten...
Basilicum
Basilicum is een vertakt groeiend tuinkruid met eetbare witte, roze of violette bloemen en spits-ovale, eetbare bladeren. Er bestaan groenen roodbladige planten. Het gewone...
Radijs
Als u van het voorjaar tot het najaar radijs uit eigen tuin wilt oogsten, hebt u verschillende rassen nodig. Er wordt onderscheid gemaakt tussen...
Knoflook
Knoflook (Allium sativum) is een van de bekendste specerijplanten met een geneeskrachtige werking en wordt vooral zeer gewaardeerd door de aromatische smaak. De zwavelhoudende...
Aardpeer
De meerjarige aardpeer of topinambour (Helianthus tuberosus) behoort tot hetzelfde plantengeslacht als de zonnebloem. In de 17e eeuw werden de planten van Noord-Amerika naar...
Pompoen
Kleine en reuzenpompoenen (Cucurbita maxima) ontwikkelen vruchten die 0,5-50 kg kunnen wegen. De planten zijn gevoelig voor vorst en mogen daarom pas in de...














