Een kleine badkamer kan zeer comfortabel zijn. Een plek waar je op een fijne manier kunt douchen en een ruime wastafel waar je de persoonlijke verzorging kunt doen. Voorwaarde is dat je de ruimte optimaal gebruikt met het juiste sanitair en tegels.

Klein optisch groter maken

Grote tegels horen in een grote badkamer en niet in een kleine ruimte. Met kleine tegels tegen de wand maak je de ruimte optisch groter. De douche hoeft niet per se een cabine te zijn. Het tegendeel, een inloopdouche zorgt voor rust en slokt geen ruimte op. Maar kan dat een inloopdouche in een kleine ruimte?

Douchewand op maat

Door te werken met een smalle douchewand is er voldoende ruimte om in de doucheruimte te stappen. Voor douchewanden is er geen vaste afmeting omdat ze op maat worden geleverd. Dit geldt zowel voor de hoogte als de breedte. Een douchewand wordt bevestigd met een profiel of met klemmen. Uiteraard is het veiligheidsglas.

Glas werkt ruimtelijk

Gehard veiligheidsglas is vijfmaal sterker dan gewoon glas. Het is niet alleen sterk maar ook stootbestendig. Mocht het toch breken dan ontstaan er geen scherpe stukken. Een ander voordeel is dat glas doorzichtig is. Hierdoor blijft de totale ruimte zichtbaar. Een extra muur als spatwand maakt de ruimte een stuk kleiner en de doucheruimte wordt donker.

Inloopdouche

Bij een inloopdouche is de waterafvoer belangrijk. Een brede afvoergoot voorkomt wateroverlast zelfs zonder oprand. De vloer blijft dus egaal en wordt slechts onderbroken door een roest vrij stalen rooster. Met een goede thermostaat en vaste douchekop heb je een luxe douche. Eventueel kun je een flexibele handdouche toevoegen.

Wastafel en meubel

Kies voor een robuuste wastafel eventueel weggewerkt in een meubel. Voordeel is de kastruimte die je dan krijgt. Ook kun je kiezen voor een spiegelkast. De meeste spullen passen in de ondiepe kast en het zorgt voor een opgeruimd effect. Een handdoekenverwarming heeft altijd een design uiterlijk, maar het is ook praktisch voor de handdoeken.

Klein kan niet alleen groter ogen, maar ook luxe betekenen. Meer dan een fijne douche en wastafel heb je niet nodig. De badkamer heet voortaan douchekamer.