Heb je een nieuwe keuken uitgezocht, en wordt deze binnenkort geplaatst? Dan is het nu alvast tijd om na te denken over de inrichting hiervan. Een nieuwe keuken vraagt namelijk om een mooie vloer en de juiste kleur op de muur. Niet alleen zorgt dit ervoor dat alles er netjes uitziet, maar het kan ook zeker voor meer sfeer zorgen. Zeker wanneer het om een keuken gaat waar in geleefd gaat worden is het belangrijk dat deze sfeer uitstraalt, omdat je hier veel tijd in door zal gaan brengen.

Kijk naar de kleuren van de keuken

Kijk eerst eens goed naar de kleuren van de keuken. Heb je gekozen voor een landelijke indeling, natuurlijke kleuren of juist donkere? Door hier goed naar te kijken is het vaak makkelijker de juiste vloer en kleuren voor op de muur te bepalen. Wanneer je donkere keukenkasten hebt, is het namelijk niet aan te raden ook voor een donkere vloer en donkere muren te gaan. Kom je er niet uit? Haal dan kleurstalen bij de bouwmarkt en leg deze bij een kastje neer. Zo zie je precies of de kleuren bij elkaar passen of dat ze juist met elkaar vloeken.

De vloer uitzoeken

In de keuken gebeurt veel. Niet alleen worden er boterhammen gesmeerd, avondeten klaargemaakt en worden er kopjes koffie en thee ingeschonken, maar ook de afwas moet gedaan worden, er worden problemen besproken, gehuild en gelachen en de kinderen zullen ook zeker aan tafel komen zitten om te tekenen of hun huiswerk te maken. Al deze dingen zorgen ervoor dat je goed na moet denken over de vloer die je gaat leggen.

Een laminaatvloer is mooi, maar hout en water gaat vaak niet goed samen. Een stenen vloer kan wel goed tegen water, maar als je jonge kinderen hebt, is dit misschien niet handig. Als ze dan op de harde vloer vallen kan dit voor meer verwondingen zorgen dan bij een laminaatvloer. Wil je graag een vloer dat tegen water kan, en niet zo hard is als je kind valt? Dan kan een PVC vloer kopen de juiste uitkomst voor je zijn. Deze zijn er in veel verschillende ontwerpen, waardoor het lijkt alsof je een houten- of stenenvloer hebt, terwijl dit niet het geval is.

De juiste verlichting in de keuken

Uiteraard is ook de verlichting ontzettend belangrijk, want je wil goed kunnen zien wat je aan het doen bent in de keuken. Heb je bovenkastjes in je keuken, dan kun je hier eenvoudig inbouwspotjes in laten plaatsen. Zo heb je altijd voldoende licht bij je aanrecht. Een andere optie is om te werken met Led-strips. Deze plaats je ook onder de kastjes, tegen de muur aan.

Boven de eettafel kun je het beste een mooie, grote lamp ophangen. Niet alleen omdat zo de tafel voldoende verlicht is, maar ook omdat dit direct zorgt voor een eyecatcher.