Klus-info.nl
Prei
off

Prei

Prei (Allium porrum) behoort tot hetzelfde plantengeslacht als uien. Prei heeft in tegenstelling tot uien geen volledige, maar onvolledige, cilindrische bollen. Deze bestaan...
Bleekselderij
off

Bleekselderij

Bleekselderij, ook wel struikselderij genoemd, vormt in tegenstelling tot knolselderij stevige, vlezige bladstengels die rauw gegeten kunnen worden. Afhankelijk van het ras...
Koolrabi
off

Koolrabi

De eetbare knollen van koolrabi ontstaan boven de grond door een verdikking van de stengels. Ze zijn rond, ovaal of platrond. De bladeren kunnen ook worden gegeten. Zogenoemde...
Doperwt
off

Doperwt

Doperwten (Pisum sativum) zijn langedagplanten die in het vroege voorjaar worden gezaaid. Daardoor hebben ze de tijd om voldoende scheuten en bladeren te ontwikkelen, voordat...
Dille
off

Dille

Dille is een veelzijdig kruid en bovendien een mooie plant. Het is een keukenkruid dat flink in de hoogte groeit. De planten hebben geveerde bladeren en mooie, afgeplatte,...
Kardoen
off

Kardoen

Kardoen (Cynara cardunculus) is nauw verwant aan de artisjok (Cynara scolymus) en wordt ook ‘Spaanse artisjok’ genoemd. In ons klimaat wordt kardoen als groente eenjarig...
Chinese artisjok
off

Chinese artisjok

De Chinese artisjok of Japanse andoorn (Stachys affinis) is oorspronkelijk uit China en Japan afkomstig en wordt ook wel eens Japanse aardappel of crosnes genoemd. In...
Tijm
off

Tijm

U kunt kiezen uit een flink aantal verschillende soorten en rassen tijm. Globaal kan er onderscheid worden gemaakt tussen rechtopgroeiende halfstruikjes en kruipende...
Suikermaïs
off

Suikermaïs

Met suikermaïs worden die rassen aangeduid, waarbij de in de korrels aanwezige suiker pas zeer laat in zetmeel wordt omgezet. Het beste oogsttijdstip voor maïs is als de...