Schilderen met een verfspuit is ideaal bij het verven van grote oppervlakken zoals plafonds, maar ook voor moeilijk te bereiken plaatsen zoals roosters, rolluiken, tuinmeubelen, radiatoren en leidingen. Maar u moet wel eerst leren hoe u ermee om moet gaan.

Schilderen met een verfspuit

Haal zoveel mogelijk meubelstukken uit de kamer en dek de resterende meubels goed af met plastic afdekfolie. Trek zelf oude kleren aan en doe een papieren monddoek of een kunststof beschermkapje voor. De verf wordt namelijk in een hele fijne nevel verstoven en is schadelijk voor de longen als u de verf zou inademen. Er zijn ook speciale wegwerpkledingstukken in de handel, zoals handschoenen, petten, broeken en jasjes. Zorg ervoor dat de ruimte waarin u werkt goed geventileerd wordt.

Stap 1
Meng de verf en het verdunningsmiddel. De te gebruiken hoeveelheden staan op de verpakking aangegeven. Controleer of de verf de juiste vloeibaarheidsgraad heeft.

Schilderen met een verfspuit 1

Stap 2
Probeer de verf eerst op een stuk karton om te kijken of zij goed dekt en om uzelf te oefenen om een regelmatig verdeelde laag te krijgen.

Schilderen met een verfspuit 2

Stap 3
Stel de sproeier in en regel de druk met de stelschroef. Houd de spuit op 25 cm afstand van het te verven object en breng de lagen haaks op elkaar aan. Houd de spuit goed verticaal. Als u een verticaal staande ondergrond moet verven, spuit er dan eerst een hele fijne laag op en vervolgens een deklaag.

Schilderen met een verfspuit 3

Stap 4
Maak de spuit onmiddellijk schoon, omdat verdunde verf erg snel opdroogt. Doop de buis, sproeier, het filter en het reservoir in terpentine.

Schilderen met een verfspuit 4

Stap 5
Reinig het deksel van het reservoir even grondig. Vul het reservoir met verdunningsmiddel en spuit er een aantal keren mee. Smeer de verschillende onderdelen dan in met zuurvrije vaseline, zodat de apparatuur niet wordt aangetast zolang zij niet gebruikt wordt.

Schilderen met een verfspuit 5