Gemiddeld vervangen mensen een keuken eens in de tien tot twintig jaar. In de tussenliggende periode komen er heel wat nieuwe snufjes op de markt, die wellicht ook in jouw keuken niet zouden misstaan. Soms kun je bepaalde aanpassingen relatief eenvoudig zelf aanbrengen. Je hoeft dan niet direct een compleet nieuwe keuken aan te schaffen, maar je borduurt nog even voort op wat je al hebt. Zo kun je bepaalde apparaten vervangen door de nieuwste versies, waardoor je meestal meer mogelijkheden hebt. Vaak bespaar je ook nog eens op energie, omdat de nieuwe apparaten zuiniger zijn. We zetten wat noviteiten op het gebied van keukens en inbouwapparatuur op een rij.

Bruisend of gekoeld water uit de kraan

De kraan met kokend heet water was al een succes, maar inmiddels zijn de mogelijkheden verder uitgebreid. Je kunt tegenwoordig ook moeiteloos gekoeld of zelfs bruisend water uit de kraan laten stromen. De ontwikkelaars van dit kraansysteem hebben de formule in de afgelopen jaar steeds verder doorontwikkeld. Ga je een keuken kopen en heb je nog niet eerder kennisgemaakt met de multifunctionele kraan, dan is het zeker de moeite waard om je hierin te verdiepen. Het bespaart je de kosten van een aparte waterkoker en -koeler. Dat scheelt bovendien ook weer in de ruimte op het aanrechtblad!

Apparatuur verborgen in de lades

Sommige keukenapparaten gebruik je vaak, andere slechts incidenteel. Maar je wilt ze wel graag hebben. Al die apparaten staan dan echter het grootste deel van de tijd voornamelijk in de weg. Het broodrooster is daar een mooi voorbeeld van. Inmiddels zijn er broodroosters verkrijgbaar die op ingenieuze wijze in de keukenlade verborgen worden. Je klapt het apparaat met een paar handbewegingen uit en je kunt je broodjes gaan roosteren. Na gebruik weer inklappen en de lade dichtschuiven. Ook voor de allessnijder is deze innovatieve oplossing voorhanden. Opgeborgen staat netjes!

Nooit meer zonder voorraad

De slimme koelkast is sterk in opmars. Hoe vaak heb je zelf aan de ontbijttafel gezeten met een lekker broodje, maar een leeg melkglas, omdat je vergeten was melk in huis te halen? Dankzij de slimme koelkast hoef je nooit meer zonder voorraad te zitten, want het ding geeft je op tijd een seintje als een product op is. Doordat de nieuwe generatie koelkasten aan het thuisnetwerk gekoppeld kan worden, is de volgende stap dat het benodigde product desgewenst direct aan je digitale boodschappenlijstje wordt toegevoegd.

De nieuwste snufjes in de showroom

Er zijn nog veel meer noviteiten, meer dan we in dit artikel kunnen benoemen. Wil je een compleet beeld krijgen van de keuken van vandaag? Bekijk dan de showroomkeukens en ontdek welk type keuken het beste bij jou past. Tip: zodra er een nieuwe keuken in de showroom verschijnt, houdt dit doorgaans in dat een ander model het pand moet verlaten. Daarom vind je voortdurend mooie aanbiedingen van keukens die je direct kunt meenemen. Dat is dus extra voordeel op de prijs en geen wachttijd, dus direct genieten van je aankoop! Wat veel mensen niet weten, is dat je nog verschillende aanpassingen kunt doen aan een showroomkeuken. Vraag een adviseur in de winkel naar de mogelijkheden. Er is vaak meer mogelijk dan je denkt!

Make-over door kleine aanpassingen

Misschien heb je nog niet voldoende budget voor een nieuwe keuken of is de huidige keuken simpelweg nog niet aan vervanging toe. Toch wil je wat zaken aanpassen of gewoon even iets heel anders? Vaak kun je met wat relatief kleine ingrepen al een heel goed resultaat bereiken. Je zou er bijvoorbeeld voor kunnen kiezen om de kastjes zelf een andere kleur te geven of de frontpanelen te vervangen. Ook het aanbrengen van andere verlichting kan al een totaal ander beeld geven. Experimenteer ook gerust eens met nieuwe handgrepen aan je kastjes of plaats wat planten!