Een hangend toilet plaatsen heeft een groot voordeel boven traditionele closet potten: het is gemakkelijker om de vloer rond het toilet schoon te houden en dat is erg belangrijk voor de hygiëne. Een hangend toilet wordt altijd bevestigd aan een speciaal frame waarin het reservoir geïntegreerd is. Dit frame wordt met stelpoten op de juiste hoogte gebracht en aan de achterwand bevestigd. De hoogte van het toilet is standaard 40 cm, maar als u moeilijk ter been bent, kunt u de hoogte aanpassen naar bijvoorbeeld 45 of 50 cm. Sluit voordat u aan deze klus begint, eerst de watertoevoer af.

Stap 1
Stel het frame op de juiste hoogte en zorg ervoor dat het waterpas is. Bevestig het frame daarna aan de muur. Dit moet een stevige bevestiging zijn. Gebruik daarom keilbouten van 10 mm.

Stap 2
Bevestig de bijgeleverde haakse afvoerpijp in het frame en sluit deze met behulp van de bijgeleverde sok aan op de bestaande afvoer. Maak de pijp eerst op maat als dat nodig is.

Stap 3
Sluit de stopkraan aan op de waterleiding. Test vervolgens de werking van het reservoir. Zet voor de zekerheid een emmer onder de waterpijp.

Stap 4
Maak een front van watervast multiplex om het frame af te dekken. Teken uitsparingen op het front voor wateraan- en afvoer en draadeinden. Gebruik hiervoor de isolatiemat als mal. Teken ook een uitsparing voor het bedieningspaneel af. Gebruik hiervoor de bijgeleverde piepschuim mal.

Stap 5
Zaag in het front de uitsparingen voor de wateraanvoer en -afvoer en voor de bevestigingsbouten van de toiletpot. Zaag ten slotte de uitsparing voor het bedieningspaneel.

Stap 6
Schroef het front op het frame en timmer ook de zijkanten af met watervast multiplex.

Stap 7
Betegel het front. Meer over tegelen in de klus wand of muur betegelen

Stap 8
Maak de closetafvoerbuis en -aanvoerbuis op maat. Sluit de waterleiding aan en draai de draadeinden waaraan de pot wordt opgehangen in de muur.

Stap 9
Plaats de isolatiemat en de toiletpot. Sluit deze aan op het reservoir en de afvoerleiding.

Stap 10
Snijd de isolatiemat rondom de pot weg en kit de randen af. Zie voor dat laatste de klus Wastafel of bad afkitten .

Stap 11
Stel de waterhoeveelheid van het reservoir af. Afhankelijk van het type toiletpot is dit tussen de 6 en de 12 liter. Monteer vervolgens het bedieningspaneel.

Gereedschappen

Materialen