Klus-info.nl
Radicchio
off

Radicchio

Radicchio (Cichorium intybus var. foliosum) is tweejarig, maar wordt meestal eenjarig gekweekt. Uit krachtige penwortels ontstaan dichtgevulde, stevige kroppen of losse...
Munt
off

Munt

Munt (Mentha) behoord tot een plantengeslacht met een aantal geurende vaste planten met roze of violette bloemen. De bladeren kunnen in de keuken worden gebruikt. De meeste...
Strofaria
off

Strofaria

Strofaria’s (Stropharia rugosoannulata) komen in de natuur betrekkelijk zelden voor. Ze groeien op verrot, plantaardig afval. Onderzoeksinstituten en professionele kwekers...
Prei
off

Prei

Prei (Allium porrum) behoort tot hetzelfde plantengeslacht als uien. Prei heeft in tegenstelling tot uien geen volledige, maar onvolledige, cilindrische bollen. Deze bestaan...
Bleekselderij
off

Bleekselderij

Bleekselderij, ook wel struikselderij genoemd, vormt in tegenstelling tot knolselderij stevige, vlezige bladstengels die rauw gegeten kunnen worden. Afhankelijk van het ras...
Koolrabi
off

Koolrabi

De eetbare knollen van koolrabi ontstaan boven de grond door een verdikking van de stengels. Ze zijn rond, ovaal of platrond. De bladeren kunnen ook worden gegeten. Zogenoemde...
Doperwt
off

Doperwt

Doperwten (Pisum sativum) zijn langedagplanten die in het vroege voorjaar worden gezaaid. Daardoor hebben ze de tijd om voldoende scheuten en bladeren te ontwikkelen, voordat...
Dille
off

Dille

Dille is een veelzijdig kruid en bovendien een mooie plant. Het is een keukenkruid dat flink in de hoogte groeit. De planten hebben geveerde bladeren en mooie, afgeplatte,...
Kardoen
off

Kardoen

Kardoen (Cynara cardunculus) is nauw verwant aan de artisjok (Cynara scolymus) en wordt ook ‘Spaanse artisjok’ genoemd. In ons klimaat wordt kardoen als groente eenjarig...