Klus-info.nl
Aubergine
off

Aubergine

Aubergines, ook wel eierplanten genoemd, zijn nacht schadegewassen en afkomstig uit het tropische India. In ons klimaat worden de planten slechts eenjarig gekweekt. In de...
Savooiekool
off

Savooiekool

De stevige, ronde koppen van savooiekool (Brassica oleracea convar. capitata var. sabauda) ontstaan op korte stronken. De bladeren van deze kool zijn gekroesd en gebobbeld en,...
Stamboon
off

Stamboon

Stambonen (Phaseolus vulgaris), waartoe sperzie- of princessebonen, maar ook stamsnijbonen worden gerekend, blijven met een maximale hoogte van 50 cm beduidend lager dan...
Boerenkool
off

Boerenkool

Boerenkool (Brassica oleracea convar. acephala var. laciniata) vormt geen koppen, maar rondom een 25 tot 100 cm hoge stronk bladeren met dikke nerven. De koolsoort is...
Broccoli
off

Broccoli

Broccoli is een van de talrijke koolsoorten en vormt smakelijke, eetbare bloeiwijzen op vaste stengels. Broccoli lijkt wel wat op bloemkool, maar ontwikkelt de bloeiwijzen op...
Knolselderij
off

Knolselderij

Knolselderij bestaat uit dikke, vlezige knollen die half boven de grond uitsteken. De sterk getande bladeren verschijnen op krachtige, groene stengels. U kunt de knollen rauw...
Aardpeer
off

Aardpeer

De meerjarige aardpeer of topinambour (Helianthus tuberosus) behoort tot hetzelfde plantengeslacht als de zonnebloem. In de 17e eeuw werden de planten van Noord-Amerika naar...
Schorseneer
off

Schorseneer

Schorseneren (Scorzonera hispanica) behoren tot de Composietenfamilie en groeien in Zuid-Europa als overblijvende planten in het wild. Als groente worden ze een- of tweejarig...
Rode biet
off

Rode biet

Bieten of kroten zijn een bekende groente, die rijk is aan mineralen, spoorelementen en vitaminen. Bijzonder populair zijn de donkerrode, bolvormige knollen die extra mals...