De automatische bandschroefmachine is een “must have” gereedschap voor de klussers die erg veel schroeven moeten verwerken. Denk dan aan het werken met o.a. gipsplaten ,dakbedekking leggen, veranda’s leggen waar één voor één vast schroeven van de verschillende onderdelen een tijdrovende klus is. Met een automatische bandschroefmachine word serie matig schroeven kinderspel.

Automatische bandschroefmachine

Werking van de automatische bandschroefmachine

Er zijn verschillende types/merken automatische bandschroefmachines, maar het principe blijft hetzelfde. Een plastic band met daarin de schroeven bevestigd wordt in de machine geschoven. Vervolgens plaatst u de machine tegen het materiaal en schroeft u met lichte druk de schroef in het materiaal. Wanneer de schroef in het materiaal wordt gedraaid, zal het uit de plastic band schuren. Wanneer de schroef de ingestelde diepte heeft bereikt, kunt u de machine van het materiaal halen op dat moment laadt hij direct de volgende schroef. Dit proces gaat zeer soepel en vooral heel erg snel.

Behalve dat het verwerken schroeven razend vlug gaat, is er nog een groot voordeel van deze machine. Door dat de bandschroeven al in de machine zitten, heeft u altijd een hand vrij. Dit maakt het werken aan bijvoorbeeld een gipsplaten plafond een stuk eenvoudiger.