Klus-info.nl
Artisjok
off

Artisjok

De artisjok (Cynara scolymus) behoort tot de distelgewassen en ontwikkelt zich tot een soms wel 2 m hoge plant, die ook in siertuinen als solitair of in een groep mooi is om...
Stengel-ui
off

Stengel-ui

Van stengel-uien (Allium fistulosum) worden de stengels (schachten) en de bladeren gebruikt. Evenals alle andere uien-soorten hebben ook stengel-uien lange, holle bladeren....
Spruitkool
off

Spruitkool

Spruitkool is een vitaminerijke wintergroente en daarnaast rijk aan mineralen. Eigenlijk zijn de planten tweejarig, maar als groente worden ze slechts eenjarig gekweekt. In...
Chinese kool
off

Chinese kool

Chinese kool (Brassica pekinensis) is afkomstig uit Oost-Azië. Door de milde, aromatische smaak, heeft de kool zich ook een plaats weten te veroveren in de westerse keuken. De...
Koolraap
off

Koolraap

De Koolraap (Brassica napobrassica) is door zijn korte teeltperiode een ideale voor-, tussen- en nateelt. Ze worden eenjarig gekweekt en hebben groene bladeren en platronde,...
Pastinaak
off

Pastinaak

Pastinaak (Pastinaca sativa) is een winterharde, tweejarige plant, die pas in het tweede jaar gaat bloeien. Als groente worden de planten eenjarig gekweekt. Het gewas heeft...
Snijbiet
off

Snijbiet

Snijbieten behoren tot de ‘ouderwetse’ groenten en worden nog maar zelden geteeld. Zowel de aromatische bladeren, als de nootachtig smakende stengels kunnen worden gegeten....
Andijvie
off

Andijvie

Andijvie heeft diepe penwortels en bladrozetten met dicht bij elkaar zittende bladeren, die bij nat weer snel rotten. Er bestaan twee vormen: Cichorium endivia is de gewone...
Stokboon
off

Stokboon

Stokbonen (Phaseolus vulgaris) hebben lange ranken en hebben daarom een stok nodig als houvast. Omdat ze vorstgevoelig zijn mogen ze pas in de tweede helft van mei buiten...