Visgraat PVC vloeren zijn als woontrend zeer populair. Met het karakteristieke visgraat patroon is dat ook niet vreemd. Visgraat vloeren zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, die je kunt opdelen in donker en licht. Wat het effect is van een donkere of lichte vloer op je interieur lees je hier!

Donkere of lichte visgraat PVC vloeren

Het voordeel van de visgraat PVC vloer is dat deze verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Zo is er altijd wel een die bij je smaak past. Daarnaast kan het ook zo zijn dat je een visgraat vloer wil maar niet weet welke kleur het beste bij je inrichting past. Dit is natuurlijk deels afhankelijk van de meubels die je al hebt. Een ander belangrijk aspect is de grootte van je ruimte. Deze aspecten en meer bespreken we hieronder.

De grootte van je ruimte

Vooral als je in een grote stad woont, is de kans erg groot dat je kleinere ruimtes in je woning hebt. Dit is natuurlijk geen ramp op zich maar misschien wel iets waar je rekening mee moet houden als je een nieuwe visgraat PVC vloer wilt. Het voordeel van een visgraat vloer, is dat deze een kleine ruimte groter laat lijken. Dit komt door het terugkerende patroon dat zo een optische illusie creëert. Daarnaast geldt ook dat een kleinere ruimte groter lijkt met een lichtere vloer. Voor een kleine ruimte kun je dus het beste een lichte visgraat PVC vloer kiezen.

Grote ruimtes en donkere vloeren

Dat wil natuurlijk niet zeggen dat een lichte visgraat PVC vloer zou misstaan in een grotere ruimte. Sterker nog zelfs, dit kan een erg luchtig en licht effect geven. Daarnaast is het overigens ook zo dat een donkere vloer een grotere ruimte vaak knusser of gezelliger laat lijken. Dat ligt ook deels aan de kleuren die in je meubels en de rest van het interieur terug komen. Daarnaast geven donkere vloeren vaak een statige en chique sfeer, waar veel mensen weg van zijn.

De kleuren in je interieur

Naast de grootte van je ruimte, dragen de kleuren die in je interieur terugkomen ook bij aan het effect van de vloer. Een donkere visgraat PVC vloer kan een ruimte knus en gezellig laten lijken. Dit is vooral zo als er warme kleurelementen in je interieur zitten. Als dit niet het geval is, kan een kamer al snel erg donker en ongezellig lijken. Ook de kleuren van je muren tellen hier mee. Een donkere vloer geeft een mooi contrast met lichte muren.

Lichte visgraat PVC vloeren

Lichte visgraat PVC vloeren kun je natuurlijk ook goed combineren met een lichte muur. Wat dit met je ruimte doet, is deels afhankelijk van de rest van je inrichting. Te veel lichte kleuren samen kunnen al snel leiden tot een steriele omgeving. Net zoals de combinatie van donkere muren en vloeren kan dit ook niet helemaal zijn wat je over wilt brengen. Dit valt gelukkig goed op te lossen door kleurrijke elementen toe te voegen in je woning.

Een natuurlijke uitstraling

De combinatie van een lichte visgraat PVC vloer met lichte muren kan namelijk ook leiden tot een gezellige en natuurlijke uitstraling. Deze stijl wordt soms ook omschreven als Scandinavisch of Boheems. Door meer natuurlijke accenten toe te voegen zoals groene planten en vloerkleden gemaakt van natuurlijke materialen versterk je dit gevoel nog eens. Voor een meer Scandinavische look kun je meubels die een lichte houtkleur hebben toevoegen.

Een stoere uitstraling met donkere vloeren

Zoals we al eerder zeiden, kan een donkere visgraat PVC vloer een erg gezellige en knusse uitstraling geven. Afhankelijk van de rest van je interieur, kan dezelfde donkere vloer ook juist een stoer karakter aan je kamer geven. Deze sfeer wordt vooral versterkt door gebruik te maken van robuuste en stoere natuurlijke materialen. Je kunt hierbij denken aan leren banken maar bijvoorbeeld ook aan stenen muren of grove meubels.

Een visgraat PVC vloer kiezen

Zoals je inmiddels in de gaten hebt, is er een enorme keuze uit visgraat PVC kleuren en wat ze met je ruimte doen. Welke het beste bij jou past is natuurlijk allereerst afhankelijk van je eigen smaak. Daarnaast kun je het beste rekening houden met de kleur van je muren en meubels en het formaat van je kamer. Met deze tips heb jij binnen no time een visgraat PVC vloer gevonden die helemaal bij je past!