Gipsplaten en stucwerk schuren is een rommelig en vooral arbeidsintensieve taak, maar het kan eenvoudiger met een plafondschuurmachine. De plafondschuurmachine is uitermate geschikt voor het schuren van grote oppervlakken: zoals wanden of plafonds.

U kunt er eenvoudig stucwerk en gipsplaten glad en stofvrij schuren. Ook is het schuren boven je kracht of op een ladder verleden tijd. Door de veelal verstelbare stang/nek kunt u plafonds tot 3m hoog te bereiken zonder ladders of steigers.

Gebruik en werking

De plafondschuurmachine is een roterende schuurmachine gemonteerd aan een stang en voorzien van stofafzuiging. Een stofzuiger is bij deze machine dan ook noodzakelijk maar niet alleen om het stof wat vrijkomt weg te zuigen. Door de lucht afzuiging creëert u een vacuüm tussen de kop van de machine en het te schuren vlak. Hierdoor zuigt de machine zich zelf lichtelijk vast aan de wand/plafond waardoor het schuren kinderspel wordt.

De machine heeft een scharnierende/draaibaar gewricht voor optimale beweeglijkheid. Door dit gewricht staat de kop van de machine altijd goed op het te schuren vlak.

De machine gebruikt net als de meeste schuurmachines schuurpads verkrijgbaar in diverse korrels.