Een plafond sauzen is geen moeilijk karwei. Zorg er wel voor dat u stevig staat als u schildert.

Plafond sauzen

Om het werk gemakkelijker te maken kunt u een (telescopische) verlengstok vastmaken aan de verfroller. Of gebruik een goede trap of een huis steiger. Draag ook een veiligheidsbril, om er voor te zorgen dat er niets in uw ogen terecht kan komen.

Stap 1
Als het plafond al eerder gesaust is, kijk dan met welke verf dat gedaan is. Het beste kunt u voor de nieuwe laag dezelfde verf gebruiken. De meest gebruikte verf is latex.

Plafond sauzen 1

Stap 2
Voordat u gaat sauzen, moet u eerst het plafond voorbereiden. Is het plafond niet al te zeer beschadigd, dan hoeft u het alleen maar af te nemen. Dit kunt u doen met een ontvettend middel, zoals ammoniak. Neem het plafond na met schoon water. Is de huidige verflaag in slechte staat, dan is het verstandig om deze laag eerst te verwijderen. Dat doet u met een afsteekmes.

Plafond sauzen 2

Stap 3
Smeer het plafond eerst in met primer. Dat zorgt ervoor dat de verf beter hecht. Saus het plafond daarna met één of twee lagen verf. Voor het grootste deel van het plafond kunt u een verfroller gebruiken. Om het werk gemakkelijker te maken kuntu een (telescopische) verlengstok vastmaken aan de verfroller. Probeer de verf in gelijkmatige banen aan te brengen. Probeer steeds een baan half te overlappen, hierdoor krijgt u een mooier eind resultaat. Gebruik voor de hoeken een kwast.

Plafond sauzen 3

Gereedschappen

Materialen

  • Latex
  • Ontvettend middel
  • Primer
  • Water