We kennen het allemaal wel; eens in de zoveel tijd is het tijd om je interieur op de schop te gooien. Volgens de woonboulevards zelfs eens per vijf jaar. Maar wist je dat het echt niet nodig is om iedere keer maar weer nieuwe meubels te kopen om een nieuwe uitstraling te krijgen? Met een aantal simpele tips geef jij je interieur een upgrade zonder dat je dagen aan het shoppen en slepen bent.

Tip 1: Een nieuw kleurtje doet wonderen

Een nieuwe bank en nieuwe meubels zijn echt niet nodig; een nieuwe kleur op de muur geeft al een hele nieuwe look aan je huis. Ook als je maar één muur wilt verven kom je een heel eind. Kies in de zomer voor een mooie lichte kleur en in de winter voor een wat diepere tint. Zo wissel je eindeloos van kleur, zonder dat het je veel werk kost.

Tip 2: Vul de ruimte met plantjes

In plaats van nieuwe accessoires kopen, kun je ook aan de slag met planten in de woonkamer. Deze geven ontzettend veel sfeer aan een ruimte en zuiveren ook nog eens de lucht. Mix en match verschillende soorten planten voor een speels effect. Denk aan een mooie hangplant aan de kast, een grote plant om de hoek van de kamer op te vullen en kleine cactussen in het raamkozijn. Een mooie plantenwand doet het ook altijd heel goed!

Tip 3: DIY

Nieuwe meubels kopen is zonde als je eigen meubels nog goed zijn. Alleen niet meer blij met het kleurtje en de uitstraling van je meubels? Geen probleem! Met een likje verf en nieuw meubelbeslag zien ze er weer als nieuw uit. Dit geldt ook voor de deuren. Veel deuren kun je gemakkelijk verven. Kies nieuw deurbeslag om het helemaal af te maken. Deurbeslag is makkelijk te wisselen. Wanneer je het zat bent, kies je gewoon weer nieuwe uit!

Tip 4: Vergeet de vloer niet

Een hele nieuwe vloer leggen, is niet iets wat je snel zal doen. Maar denk eens aan een prachtig vloerkleed! Bijvoorbeeld onder de salontafel, de eettafel of bij je bank. Kies een groot en kleurrijk exemplaar om direct een hele nieuwe sfeer te creëren, zonder dat je een nieuwe vloer nodig hebt.

Tip 5: Geen zin om te verven? Geen probleem!

Ook als je geen zin of tijd hebt om je hele muur onder handen te nemen, dan kun je je woning een nieuwe uitstraling geven. Er bestaan tegenwoordig namelijk prachtige wandkleden die een groot deel van je muur bedekken. Deze hoef je enkel op te hangen en klaar ben je! Het kost weinig tijd en moeite, maar zorgt voor een groot verschil. Ben je erg creatief? Dan kun je ook zelf aan de slag met een stok en macramé touw. Op internet zijn heel veel tutorials te vinden over het maken van een groot wandkleed.