Klus-info.nl
Sjalot
off

Sjalot

Sjalotten (Allium ascalonicum) zijn een variëteit van de gewone ui. De planten zijn in een zacht klimaat meerjarig. Bij ons worden sjalotten eenjarig gekweekt, omdat ze niet...
Kervel
off

Kervel

De eenjarige kervel (Anthriscus cerefolium) behoort tot de populairste keukenkruiden. De lichtgroene, malse, mild kruidig smakende bladeren doen wat aan peterselie denken,...
Koolzaad
off

Koolzaad

De knollen van koolzaad (Brassica napus ssp. rapiferia) worden soms rapen genoemd, waardoor ze gemakkelijk worden verward met koolrapen (Brassica rapa var. rapa), waar ze...
Okra
off

Okra

Okra (Abelmoschus esculentus) is een tropische groente, die ook bij ons in toenemende mate aan populariteit wint. De planten worden eenjarig gekweekt. In de volle grond kan...
Peen
off

Peen

De verschillen tussen de afzonderlijke peen of wortel-rassen hebben te maken met de vorm en de kleuring van de wortels en de duur van de teelt of het tijdstip van oogsten....
Oesterzwam
off

Oesterzwam

Zoals alle paddenstoelen hebben ook de oesterzwammen geen bladgroen en zijn zij aangewezen op voedingsstoffen die door andere levende organismen zijn aangemaakt. De oesterzwam...
Radicchio
off

Radicchio

Radicchio (Cichorium intybus var. foliosum) is tweejarig, maar wordt meestal eenjarig gekweekt. Uit krachtige penwortels ontstaan dichtgevulde, stevige kroppen of losse...
Munt
off

Munt

Munt (Mentha) behoord tot een plantengeslacht met een aantal geurende vaste planten met roze of violette bloemen. De bladeren kunnen in de keuken worden gebruikt. De meeste...
Strofaria
off

Strofaria

Strofaria’s (Stropharia rugosoannulata) komen in de natuur betrekkelijk zelden voor. Ze groeien op verrot, plantaardig afval. Onderzoeksinstituten en professionele kwekers...