Bernagie
Bernagie (Borago officinalis) is een eenjarig keukenkruid. De ovale, grijsgroene bladeren zijn licht behaard, zacht en sappig. Vanaf eind april of begin mei verschijnen...
Kerstomaat
De kerstomaat of cherrytomaat zijn kleine kers of peervormige, 2-3 cm grote vruchten. U kunt ze vroeger oogsten dan gewone tomaten.
Hoge rassen hebben evenals...
Tamme kastanje
De in de landen rond de Zwarte Zee inheemse tamme kastanje is wel familie van de eik en de beuk, maar niet van de...
Citroenmelisse
Citroenmelisse (Melissa officinalis) is een overblijvende vaste plant, die al in de middeleeuwen in kloostertuinen werd geteeld. Sinds 1611 wordt van het kruid melisse...
Zure kers
Zure kersen bloeien wat later dan zoete kersen en kunnen ook in streken met een ruw klimaat worden geplant. Ze groeien daarnaast wat minder...
Mispel
De mispel (Mespilus germanica) is een zeer oud cultuurgewas dat afkomstig is uit het zuid-westelijke deel van Azië, maar ook in West-Europa verwilderd in...
Moerbei
Moerbeien zijn zomergroene bomen die in ons klimaat meestal niet hoger worden dan 8 m. Ze hebben warmte en een beschutte plaats nodig. De...
Stamboon
Stambonen (Phaseolus vulgaris), waartoe sperzie- of princessebonen, maar ook stamsnijbonen worden gerekend, blijven met een maximale hoogte van 50 cm beduidend lager dan stokbonen....