Vaak als u een Tv of radio aansluiten wilt is het goed mogelijk dat u de centrale antenne aansluiting niet in de buurt heeft zitten. In dat geval zult u de kabels voor de centraal antenne aansluiting moeten verlengen. Een verlengsnoer kunt u gemakkelijk zelf maken met behulp van een stuk kabel en twee stekkertjes, een ‘mannetje’ en een ‘vrouwtje’. Het ‘mannetje’ heeft een pennetje in het midden, een ‘vrouwtje’ een hol busje. Er zijn ook kant-en-klare snoeren te koop, maar dat is wel duurder en u kunt dan zelf niet precies de lengte bepalen van het snoer.

Stap 1
Haal met een mesje ongeveer 5 cm van de buitenste isolatiemantel van de kabel af. Doe dit heel voorzichtig, zodat u de koperdraden van de buitengeleider niet beschadigd. De gevlochten buitengeleider komt nu bloot te liggen. Schuif deze buitengeleider naar achteren.

Stap 2
Strip nu ongeveer 1 cm van de binnenste isolatiemantel. Een massieve kerndraad komt nu bloot te liggen.

Stap 3
Schroef de snoerklem van het stekkertje los en schuif de kabel erdoorheen.

Stap 4
Schroef de koperen draad vast in het gaatje dat verbonden is met de plug en steek de gevlochten buitengeleider onder de snoerklem. Zorg ervoor dat de kerndraad en de buitengeleider op geen enkel punt contact kunnen maken. Let er ook op dat het uiteinde van de kerndraad niet tegen het metalen gedeelte van de stekker kan komen.

Stap 5
Schroef de snoerklem vast en doe het kapje weer op het stekkertje.

Stap 6
Bevestig aan de andere kant van het snoer ook een stekkertje. Let erop dat de twee stekkertjes in elkaar moeten passen. Het moeten dus een ‘mannetje’ en een ‘vrouwtje’ zijn.

Stap 7
Sluit het snoer aan op de TV of de radio en op het centraalantennekastje. U kunt het snoer netjes langs de plint bevestigen met behulp van plastic kabelbeugeltjes. Let er wel op dat in het snoer geen scherpe knikken zitten. Daardoor kan de draad namelijk breken.

Gereedschappen

Materialen