Een mooie tuinafscheiding kan het verschil maken tussen een gewone tuin en een spectaculaire tuin. Er zijn gelukkig veel verschillende manieren waarop je een mooie afscheiding kunt creëren, waardoor er voor iedere voorkeur wel een optie beschikbaar is. We vertellen je er alles over in deze blog, dus lees zeker door.

Als je wilt dat je tuinafscheiding er netjes en verzorgd uitziet, is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat deze aansluit bij de rest van de stijl van je tuin. Als je bijvoorbeeld een landelijke tuin hebt, is het niet erg wanneer je afscheiding iets rustieker oogt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een houten schutting. Echter, als je een moderne tuin hebt is het beter om voor een strakkere afscheiding te gaan. Denk hierbij aan houtcomposieten schutting of een aluminium schutting met een bijpassende tuinpoort. Met name bij houtcomposieten schuttingen heb je keuze uit vele verschillende designs waarbij er ongetwijfeld een beschikbaar is die naadloos aansluit op de uitstraling die je in jouw tuin wenst te realiseren. Het kan echter lastig zijn om deze schutting zelf te plaatsen. Gelukkig zijn er gespecialiseerde bedrijven, zoals Major Garden, waar je terecht kunt voor een breed aanbod aan houtcomposieten schuttingen en het vakkundig laten plaatsen.

Soorten schuttingen

Zoals gezegd is het belangrijk om een schutting te zoeken die goed aansluit op je tuin om deze er netjes en verzorgd uit te laten zien. Een goede vuistregel hierbij is om de schutting altijd aan te laten sluiten op de stijl van de achtertuin. We zetten daarom de meest populaire soorten schuttingen voor je op een rij en benoemen voor welke tuinen deze geschikt zijn.

Houten schutting

Een houten schutting is een ideale toevoeging aan tuinen die rustiek of landelijk zijn ingericht. Deze stijlvolle schutting geeft je tuin een natuurlijke uitstraling en is daarnaast ook nog eens heel praktisch. Een houten schutting is namelijk stevig, duurzaam en over het algemeen relatief goedkoop. Als je tuin echter modern of strak ingericht is, dan is een houten schutting waarschijnlijk minder geschikt. In dit geval kan het beter zijn om te kiezen voor een ander soort material, zoals aluminium of houtcomposiet.

Houtcomposiet schutting

Een strakke, moderne tuin komt het beste tot zijn recht met een strakke, moderne schutting. Een houtcomposiet schutting voldoet hier perfect aan. De strakke lijnen van het materiaal zorgen ervoor dat deze schutting typerend is voor moderne tuinen. Daarnaast geeft een houtcomposiet schutting ook nog eens extra privacy aan de tuin door de dichte panelen.

Aluminium schutting

Aluminium is een lichtgewicht metaal dat sterk is en weerbestendig. Het is een uitstekende keuze voor een schutting omdat het niet roest of corrodeert. Aluminium schuttingen zijn ook verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren, stijlen en afwerkingen. Dit maakt ze makkelijk aan te passen aan elke tuinstijl. Aluminium schuttingen worden echter het meest gebruikt in moderne tuinen omdat het strak en minimalistisch oogt. Het kan echter ook goed werken in meer traditionele tuinen als je kiest voor warme, natuurlijke kleuren.