Houten vloer met olie behandelen

Om een houten vloer met olie te behandelen zijn verschillende vloeroliën om mee te werken. Als uw een houten vloer met olie behandeld geeft dat een transparante, duurzame afwerking op een blanke of gebeitste vloer. Deze olie moet minstens 24 uur drogen en u gebruikt het op dezelfde manier als vernis. Wanneer u de tweede laag olie aanbrengt gaat de vloer vaak al glanzen. Er zijn oliën die zeer sterk en dus slijtvast zijn. Hoe meer lagen olie u aanbrengt, hoe donkerder het hout wordt.

Stap 1
Maak uw houten vloer goed schoon en stotvrij. Gebruik hiervoor een ontvettend middel. Zorg ervoor dat de vloer goed droog wordt, voordat u de vloerolie gaat aanbrengen.

Houten vloer met olie behandelen 1

Stap 2
Breng een goede laag olie aan op de vloer met een brede, zachte kwast met lange haren. Strijk met de nerfrichting van het hout mee. Wacht vervolgens een paar minuten.

Houten vloer met olie behandelen 2

Stap 3
Wanneer er delen zijn die droger lijken dan de rest van vloer, gaat u er nogmaals met de kwast overheen om de olie beter te verdelen. In de gebruiksaanwijzing kuntu de droogtijd van de olie vinden. Volg dit advies strikt op.

Houten vloer met olie behandelen 3

Stap 4
Schuur de vloer licht op met fijn schuurpapier wanneer er kleine bobbeltjes ontstaan in de laag.

Houten vloer met olie behandelen 4

Stap 5
Maak de vloer opnieuw goed schoon en droog.

Houten vloer met olie behandelen 5

Stap 6
Breng een tweede laag olie aan op de vloer. Strijk in de nerfrichting van het hout. Laat de vloer opnieuw goed drogen. Herhaal stap 2, 3, 4 en 5 netzolang tot u het gewenste resultaat heeft bereikt.

Houten vloer met olie behandelen 6

Stap 7
Maak u kwast schoon met terpentine.

Houten vloer met olie behandelen 7

Gereedschappen

Materialen