Vloerverwarming – al uitgevonden door de Romeinen! – is een zeer effectieve manier van verwarmen. En daarmee ook veel zuiniger dan de traditionele radiatoren.

Het is al een paar jaar een actueel thema: Hoe krijg je je huis in de winter lekker verwarmd zonder een steeds verder oplopende energierekening? En het liefst willen we dat ook nog op een voor het klimaat verstandige manier. De ouderwetse verwarming via gasgestookte Cv-ketel gecombineerd met radiatoren is een dure optie die wel zo ongeveer passé is! Deze manier van stoken is namelijk een zeer inefficiënt om een woning te verwarmen. De radiatoren staan vaak langs muren, dus aan de randen van de woning en moeten de hele ruimte verwarmen. Dat kost veel energie en dus veel gas. En is dus duur maar niet duurzaam.

Vloerverwarming als zuiniger en duurzaam alternatief

Als je nog niet huidige op gas gestookte cv-ketel wilt of kunt vervangen maar toch op zoek bent naar een veel efficiëntere en dus duurzamere en goedkopere manier om je huis in de winter comfortabel warm te houden, dan is de vloerverwarming zeker een goede optie. Dat komt omdat de buizen van de vloerverwarming door de hele ruimte verspreid liggen. Ze geven daardoor een veel meer egale en goed verdeelde stralingswarmte af, die ook nog eens als zeer comfortabel wordt ervaren, zeker als je vaak op blote voeten of met enkel sokken aan door je huis loopt. Een ruimte verwarmen via vloerverwarming kost daardoor minder gas dan wanneer je voor dezelfde ruimte radiatoren zou gebruiken en is daarmee een stuk goedkoper en beter voor het klimaat. En een beetje klusser kan de vloerverwarming zelf aanleggen.

Een vloerverwarming aanleggen

Om een vloerverwarming zelf aan te leggen moet je om te  beginnen vloerverwarmingsbuizen kopen bij 123installatiematerialen.nl. Je hebt daarbij keuze uit een breed assortiment van verschillende merken. Vervolgens lees je de aanwijzingen voor installatie en aansluiting die op de website van de verwarmingsexpert. Mocht je er toch niet helemaal uitkomen dan staat de deskundige specialist je graag via de chat, per email of telefoon bij met advies.

50 jaar garantie en onderhoudsarm

Ga je vloerverwarming buizen bestellen bij 123installatiematerialen.nl, weet dan dat je maar liefst vijftig jaar garantie op de buizen krijgt! Zoveel vertrouwen heeft de leverancier in de kwaliteit van de buizen. Ook goed om te weten: De vloerverwarmingsbuizen vereisen meestal geen specifiek onderhoud, maar het is wel belangrijk om regelmatig de algehele werking en lekdichtheid van het systeem te controleren.

Ga voor vloerverwarming

Ga voor een lagere gasrekening en een lagere ecologische voetafdruk terwijl je toch lekker warm binnen zit tijdens de koudste periode van het jaar. Dat doe je met een vloerverwarming!