Snel je woning opfleuren? Of van je huis een heerlijke plek maken waar je je echt thuis voelt? Dat doe je met deze drie klusideeën. Van grote tot kleine verbouwing, hiermee creëer je een originele en warme sfeer in huis. Of je nu op zoek bent naar woonkamer inspiratie of juist een wellness in huis wilt maken, met deze verbouwingsideeën kun je direct aan de slag.

1. Snelle woonkamermetamorfose

Je hebt zin om je woonkamer aan te pakken, maar je hebt te weinig tijd en geld om je hele interieur te vervangen. Goed nieuws: dat hoeft ook helemaal niet! Je kunt je woonkamer een snelle en voordelige metamorfose geven door te kiezen voor nieuwe wandbekleding. Zelfs als je één wand bekleedt met luxe behang geef je je woonkamer al een heel andere uitstraling. Hetzelfde geldt voor accessoires. Verander de kleur van je woonaccessoires zoals gordijnen en kussens, vloerkleden en vazen. Hiermee zet je direct een nieuwe sfeer neer. Juist door te spelen met woonaccessoires geef je woonkamer heel eenvoudig een andere sfeer!

2. Sauna aan huis

In Finland is het heel normaal, maar in Nederland zie je ze nog niet zo snel: sauna’s in of aan huis. Toch is het de ultieme luxe: een exclusieve wellness in je eigen woning. Hoewel een sauna realiseren tijd, energie en geld vergt, krijg je er ook veel voor terug. Je kunt op elk moment van de dag genieten van je eigen sauna. Goed voor je lijf en je hoofd. Wil je ook een sauna in of aan huis? Veel mensen kiezen voor een handige (infrarood) saunacabine. Die installeer je zelf, óf je laat hem plaatsen door de leverancier. Liever een traditionele sauna? Controleer dan of je woning hier geschikt voor is. Je moet voor voldoende ruimte, elektrische aansluitingen en ventilatiemogelijkheden zorgen om een traditionele sauna in huis te laten bouwen.

3. Een kleurrijke vloer of geverfd plafond

Als er al kleur in huis komt, kiezen de meeste mensen voor kleur op hun muur. Zelden zie je woonruimtes waar gebruik wordt gemaakt van kleur op de vloer of het plafond. En dat is jammer, want juist door kleuren door te trekken van vloer tot plafond, creëer je een originele ruimte. Denk aan een geverfde betonnen vloer, een kleurrijke muur en plafond in een enkele kleur. Of je schildert alleen je plafond in een kleur. Welke tint je ook kiest, je krijgt altijd een gedurfd en origineel resultaat. Tip: een donkere kleur doet je ruimte wat kleiner en knusser lijken. Met een lichte kleur maak je het juist ruimtelijker.