Je hebt mooie meubels in je woonkamer en een aangename kleur op de muur. Toch heb je nog het idee dat er iets mist. Vaak wordt de aankleding van de woonkamer ‘vergeten’. De belangrijkste spullen staan immers, en het toevoegen van accessoires komt dan later wel. Het lijkt misschien niet zo heel belangrijk, maar de juiste aankleding kan veel voor je woonkamer doen. Daarom geven wij je een aantal tips voor het opfleuren van je woonkamer.

Zorg voor mooie raambekleding

Raambekleding is niet alleen handig om de zon buiten te laten en om de tocht tegen te houden, maar kan ook heel veel doen voor de uitstraling van je woonkamer. Zorg er dus voor dat je mooie raambekleding aanschaft. Belangrijk hierbij is dat de bekleding bij de rest van je interieur past, dat het uitnodigend is en dat je het zelf ook mooi vindt. Het maakt hierbij niet uit of je gaat voor mooie, volle gordijnen tot aan de grond, vitrage in combinatie met overgordijnen of rolgordijnen.

Let er wel op dat als je de gordijnen tot aan de grond laat hangen, dat dit dan veel warmte tegen kan houden als de verwarming aan staat. Het is in dat geval misschien beter te kiezen voor gordijnen tot de onderkant van het raam of de vensterbank.

De kamer opfleuren met planten

De ideale manier om je kamer wat op te fleuren, is door middel van planten. Op PlantenShop24 kun je terecht voor heel veel verschillende kamerplanten, waar je op je gemak op zoek kunt gaan naar de plant die het beste in jouw woonkamer past. Heb je niet zulke groene vingers, kies dan bijvoorbeeld voor een aloë vera, agave of een cactus. Heb je er wat meer verstand van, of wil je je er in verdiepen? Scroll dan rustig door de verschillende kamerplanten soorten heen. Er zijn er ontzettend veel, de 1 klein blijvend, de ander wordt veel groter.

Kijk voor de juiste plaatsing wel altijd goed naar de informatie van de plant. Waar de ene plant graag vol in de zon wil staan, doet de ander het juist goed op de keukentafel, waar net iets minder natuurlijk licht te vinden is. ook de hoeveelheid water en eventuele extra voeding is per plant verschillend.

Accessoires aanschaffen

Je woning is natuurlijk niet af zonder de nodige accessoires. Wil je dat alles graag een geheel blijft, en het niet lijkt op een bij elkaar geraapt zooitje? Dan doe je er goed aan de accessoires in dezelfde kleur aan te schaffen. Dit mogen ook 2 kleuren zijn, maar meer dan dat moet je eigenlijk niet willen. Doe je dit wel, dan kan het al gauw lijken alsof je maar wat dingen bij elkaar hebt gezet, en vormt het geen geheel. Dat is zonde, want dat zorgt er automatisch voor dat je woonkamer niet de rust uitstraalt waar je naar op zoek bent.