Als jij dit artikel aan hebt geklikt, vind jij het waarschijnlijk erg leuk om te klussen. Misschien heb je momenteel een tof DIY-project op het oog, maar het kan ook zo zijn dat je aan een groot bouwproject wil werken. Wat het ook moge zijn: het is belangrijk dat je de juiste tools hebt. Dat je een standaard gereedschapskist nodig hebt is vanzelfsprekend, maar je hebt ook nog andere dingen nodig waar je misschien nog niet over na hebt gedacht. In dit artikel delen we drie musthaves voor het klussen.

Een goede lichtbron

Wanneer je gaat klussen, is het natuurlijk erg belangrijk dat je kunt zien wat je doet. Daarom is het goed om te investeren in de juiste verlichting. Als je een lamp voor het klussen gaat aanschaffen, willen we je aanraden om een lamp met ledverlichting te kopen. Ledlampen zijn namelijk een heel stuk zuiniger dan halogeen- en gloeilampen. Fijn voor het milieu en de energierekening. Daarnaast gaan ze een stuk langer mee dan halogeen- en gloeilampen. Een win-winsituatie als je het aan ons vraagt.

Voldoende stroom

Als je gaat klussen heb je in veel gevallen toegang tot stroom nodig. Hoewel je ver komt met verlengsnoeren, kan een kabelhaspel misschien een betere oplossing bieden. Doordat het snoer heel lang is, geef je jezelf veel meer ruimte om te klussen. Zo kom je veel makkelijker bij alle kleine hoekjes en kiertjes waar je anders niet zomaar bij kunt komen met de boor. Als je kiest om gebruik te maken van een kabelhaspel is het wel handig om deze na gebruik even uit het stopcontact te halen, zo voorkom je dat je onnodige stroom verbruikt. Wil je de energierekening ook zo graag laag houden? Bekijk dan deze website voor meer handige tips en tricks.

Een grote bouwafvalzak

Bij klussen hoort afval. Dit is natuurlijk niet fijn, maar onvermijdelijk. Gelukkig is hier een oplossing voor: de bouwafvalzak. Dit zijn hele grote afvalzakken waarin je erg veel afval kwijt kunt. Er zijn zelfs afvalzakken waar wel 1500 kilo aan afval in past! Maak je geen zorgen: deze hoef je niet zelf te tillen. Je kunt de afvalzak vaak op afspraak laten ophalen. Je kunt er ook voor kiezen om (meerdere) kleinere bouwafvalzakken te kopen. Het voordeel hieraan is dat je ze gemakkelijk zelf weg kunt brengen. Zo ben je niet afhankelijk van een derde die misschien niet meteen tijd heeft om de afvalzak weg te brengen.