Een goede nachtrust is ontzettend belangrijk. Niet alleen voor je lichaam om te herstellen van alle inspanningen, maar ook voor je geest. Je komt tot rust tijdens je slaap, zodat je de volgende dag weer met volle energie de dag kan beginnen. Alleen, lang niet iedereen heeft een goede nachtrust. Dit resulteert er dan in dat je ’s ochtends vermoeid wakker wordt, en eigenlijk al met 1-0 achterstaat.

Kijk eens goed naar je matras

Laten we beginnen bij het matras, want deze is erg belangrijk. Er zijn verschillende soorten matrassen verkrijgbaar, en welke voor de ene persoon ontzettend fijn is, kan voor de ander juist zorgen voor rugklachten. Het is daarom ook altijd goed een matras uit te proberen. Kijk daarnaast naar de beschrijving van het matras, want ook daar kun je al veel uithalen. Gaat het om een erg zacht matras, dan is deze vaak minder geschikt voor mensen die wat zwaarder zijn. Ga je hier wel op slapen, dan is de kans groot dat je teveel in het matras wegzakt, met rug- en nekpijn tot gevolg.

Het ideale kussen voor een goede nachtrust

Ook voor wat betreft kussens zijn er veel verschillende uitvoeringen te vinden. Een kussens is minstens net zo belangrijk als een goed matras, want als je op een verkeer kussen ligt kan dit resulteren en pijn op verschillende plekken. Een goed kussen zorgt er namelijk voor dat je recht ligt. Ben je een zijslaper, dan moet het juiste kussen ervoor zorgen dat je schouder en je hoofd op één lijn liggen. Gebeurt dit niet, dan is het tijd naar andere kussens te gaan kijken. Doe je dit niet en blijf je in de verkeerde houding liggen, dan heeft dit nekpijn tot gevolg. Deze pijn straalt vervolgens vaak uit naar je rug, hoofd en schouders.

Een rustige kamer

Een rustige kamer zorgt er absoluut voor dat jij makkelijker en beter in slaap valt, en dus een goede nachtrust hebt. Lig je in een kamer met veel verlichting, gekleurde lampen, de televisie die aanstaat en veel drukke kleuren, dan is de kans groot dat je het lastig vindt om in slaap te vallen. Je bent continu overprikkeld door alle aanwezige dingen, waardoor je niet de rust kan vinden goed in slaap te vallen.

Het is dan ook zeker aan te raden je slaapkamer echt alleen als slaapkamer te gebruiken. Zorg voor rustige, neutrale kleuren en schakel alles uit voordat je naar bed gaat. Gekleurde verlichting is leuk, maar daar heb je niks aan als je naar bed gaat en dus kunnen ze beter uit vlak voor het slapengaan.