Misschien heb je een gereedschapskist in de schuur staan, of ben je van plan er één aan te schaffen. Zo’n kist is ontzettend handig, want hiermee kun je alle spullen die je nodig hebt om te klussen, op één plek opbergen. Je voorkomt op die manier dat de schuur vol ligt met gereedschap, schroeven en spijkers, en dat je niks kunt vinden op het moment dat je het echt nodig hebt. Alleen, wat zijn nou de echt noodzakelijke spullen in de gereedschapskist?

Zorg voor het juiste gereedschap

Het woord zegt het natuurlijk al, in een gereedschapskist hoort voornamelijk gereedschap. Maar het is hierbij wel belangrijk dat je het juiste gereedschap in huis hebt. Hierbij kun je denken aan een zaag, waterpas en een rolmaat, maar ook de verschillende soorten schroevendraaiers, sleutels en een spanningsmeter. Heb je een boormachine, dan heb je hier ook verschillende boortjes voor, die je het beste ook in de gereedschapskist kunt bewaren.

De juiste ijzerwaren in de gereedschapskist

Het gereedschap is dus één ding, maar dat moet ook ergens voor gebruikt worden. Moet je een nieuwe lichtschakelaar plaatsen, dan heb je niets aan een schroevendraaier als je vervolgens geen schroeven in huis hebt. Zorg er dus voor dat je ook altijd een voorraad hebt van de juiste ijzerwaren. Denk hierbij aan diverse afmetingen schroeven en spijkers, maar ook moeren, bouten en pluggen. De ijzerwaren van Mastertools zijn eenvoudig en snel te bestellen zodat je in één keer alles in huis hebt.

Heb je ook nog andere producten nodig, zoals speciaal metaal- of betonschroeven, nagels, nietjes, of ankers? Dan kun je deze uiteraard ook bestellen. Handig als je een grote klus hebt en niet precies weet wat je precies nodig gaat hebben.

Overige spullen die nodig zijn

De kans is groot dat er nog meer in de kist kan, dus benut die ruimte dan ook zeker. Ook spullen die je niet direct voor een klus nodig hebt, kun je hier makkelijk in kwijt. Denk daarbij aan veiligheidshandschoenen, spullen om een band te plakken, WD-40, houtlijm, alleslijm, een watervaste stift, potlood en een doosje pleisters. Het zijn geen spullen die je direct bij elke klus nodig hebt, maar als het wel nodig is en het zit niet in de kist, heb je een probleem. Uiteraard kan dit per persoon verschillend zijn. De ene persoon wil er ook graag nog een schaar in hebben, een stanleymes en afplaktape, terwijl de ander deze spullen nooit gebruikt en het dus ook niet in de kist hoeft te hebben.