Kijk jij al maanden naar een kledingkast die van ellende uit elkaar valt, en liggen de kledingstukken voornamelijk voor de kast in plaats van erin, omdat er geen plek meer is? Is jouw slaapkamer geen plek om tot rust te komen omdat er overal spullen liggen, en kunnen de muren ook wel een nieuwe kleur gebruiken? Dan is het hoog tijd om de slaapkamer op te knappen.

Bepaal wat er moet gebeuren

Allereerst moet er natuurlijk bepaalt worden wat er allemaal moet gebeuren. Het is een goed idee om hier een lijstje voor te maken zodat je dit stap voor stap af kunt werken en je zeker weet dat je niets overslaat. Liggen er veel spullen in je slaapkamer? Dan is het belangrijk dat je dit goed uitzoekt. Alles wat je niet gebruikt of wat kapot is kan weg, en voor de overige spullen zorg je voor een plek waar het netjes opgeruimd is. moet ook je kleding uitgezocht worden, doe dan hetzelfde. Maak een stapel voor kleding dat weg kan en een stapel voor kleding dat je wilt houden.

Het opknappen van de slaapkamer

Wil je de vloer en de muren aanpakken? Dan is het nodig dat je eerst alle meubels uit de kamer haalt. Wil je alleen de muren doen, dan hoeft dit vaak niet. Zorg er echter wel voor dat je genoeg ruimte hebt om te verven of behangen en bescherm je meubels tegen spetters en beschadigingen.

Nadat je de vloer en muren hebt gedaan is het tijd om de kamer weer in te richten. Hiervoor kun je je oude meubels gebruiken, maar dit kun je ook vernieuwen. Ga bijvoorbeeld op zoek naar een heerlijk comfortabel bed en een mooie, ruime kledingkast waar alles in kan. Zorg hierbij ook voor een plek voor je handdoeken, beddengoed en eventueel zelfs je schoenen. Bestel hier zijn er in veel verschillende maten, en dus is het belangrijk dat je de muur waar hij tegenaan komt te staan eerst opmeet. Zo weet je namelijk precies hoe groot de kast maximaal mag zijn.

De aankleding van de kamer

Als laatste is natuurlijk de aankleding van de kamer ook belangrijk. Zorg voor mooie gordijnen, shutters of rolgordijnen en plaats een spiegel naast de kast of op één van de kastdeuren. Zorg ook zeker voor voldoende verlichting, zodat je op donkere ochtenden ook gewoon je kleding bij elkaar kunt zoeken. Je doet er goed aan niet teveel decoratie te gebruiken, want dit kan ervoor zorgen dat je kamer rommelig gaat ogen. Een mooie posterwand achter je bed en wat (nep)plantjes op je nachtkastje zijn vaak al voldoende. En heb je laminaat of zeil op de vloer liggen? Kies dan voor een heerlijk warm kleed bij je bed.