Hebben jullie een vrij kleine hal en weet je niet goed hoe je deze in moet richten? Vaak kun je hier niet veel in kwijt, terwijl dat toch eigenlijk wel nodig is. Denk bijvoorbeeld aan de jassen, schoenen en schooltassen. Wij vertellen je in dit artikel hoe je een hal zo praktisch mogelijk in kunt richten en ervoor kan zorgen dat het een onderdeel van je woonkamer wordt.

Bepaal wat er allemaal moet staan

Allereerst is het verstandig om te bepalen wat er allemaal in de hal moet komen te staan. dit kun je echter alleen bepalen als je ook de afmetingen van de ruimte weet. Zorg er dus voor dat je de hal helemaal leeghaalt en alles goed opmeet. Zo weet je straks precies wat waar neergezet kan worden.

Uiteraard moet er een plek zijn voor de jassen. Dit kan met een staande kapstok, maar als je niet veel ruimte hebt is het veel praktischer een kapstok aan de muur op te hangen. Zo houd je de ruimte onder de jassen namelijk vrij. Ook een plek voor de schoenen is aan te raden. De ruimte onder de jassen kan hiervoor gebruikt worden, bijvoorbeeld met een schoenenrek of een schoenenkast. Heb je een lange muur in de hal? Dan kun je ook gaan voor een opbergbank met kisten. Alle schoenen, handschoenen en sjaals kunnen dan worden opgeborgen in de kisten. Je hebt dan ook direct een plek voor de kinderen om hun schoenen makkelijk aan te trekken.

De muren in de hal

Wil je de hal bij de woonkamer betrekken, dan is het aan te raden met dezelfde kleuren te gaan werken. Je kunt exact dezelfde kleur in de hal gebruiken als de kleur in de woonkamer, maar dit hoeft niet. heb je in de woonkamer bijvoorbeeld behang met een patroon, dan kun je er ook voor kiezen een kleur uit dat patroon in de hal terug te laten komen. Gebruik deze kleur ook op de muur bij de trap, als deze in de hal zit, zodat je dit mooi doortrekt. Eventueel kun je dan ook direct de trap aanpakken, zodat ook deze er weer goed uitziet. Weet je niet goed welke verf je hiervoor nodig hebt? Dan kun je het beste Sigma verf bestellen. Zij hebben niet alleen verschillende soorten grond- en muurverf, maar ook diverse lakken, zoals traplak.

De hal aankleden

Als laatste de aankleding van de hal. Dit doe je het beste niet te overdreven, omdat er al zo weinig ruimte is. kies voor een mooie, grote plafondlamp zodat de hele hal verlicht is, een deurmat bij de voordeur voor het schoonvegen van je schoenen en een mooie spiegel boven de opbergbank. Geen fan van spiegels? Kies er dan voor verschillende fotolijstjes op te hangen die samen een geheel vormen, en vul deze met jullie mooiste foto’s.