Als u op zoek gaat naar een douchewand, zult u zien dat de keuze enorm is. Er zijn glazen en kunststof douchewanden op de markt, die u allemaal redelijk eenvoudig zelf kunt monteren. Voor de montage van een douchewand maakt het niet uit hoe groot deze is en of deze rond of vierkant is; de techniek blijft hetzelfde. Het plaatsen van een douchebak is wat ingewikkelder. In deze klus ziet u op welke manier we een complete douchecabine plaatsen, die bestaat uit een acryl douchebak en een wand.

Stap 1
Bevestig met behulp van schroeven en pluggen een lat op de muur. Doe dit op de plaats waar de douchebak aansluit op die muur. Laat de rand van de douchebak op de lat steunen.

Stap 2
Maak een stevig frame van houten regels, waarop de overige randen van de douchebak kunnen steunen.

Stap 3
Zet de douchebak boven de afvoer. Druk de afvoerplug tegen de onderkant van de douchebak. Zorg ervoor dat de kunststof afdichtring goed tussen de bak en de afvoerplug wordt geklemd. Gebruik uw vrije hand om het zeefje aan de binnenkant van de douchebak te plaatsen. Draai de schroef in de afvoerplug. Haal vervolgens de bak weg.

Stap 4
Bekleed het frame met waterbestendig multiplex.

Stap 5
Plaats de bak terug en sluit de afvoerplug aan op de afvoer. Breng kit aan tussen de onderrand van de douchebak en de randen waarop deze komt te rusten. Dit voorkomt dat de douchebak kraakt tijdens het gebruik. Vul vervolgens de douchebak met water. Laat hem weer leeglopen om te controleren of de afvoer niet lekt. Verwijder indien nodig het folie en controleer de douchebak op beschadigingen en lekkages door hem schoon te maken met een sopje.

Stap 6
Betegel het multiplex. Kijk voor meer informatie bij de klus Muur betegelen .

Stap 7
Kit de randen van de douchebak af met sanitairkit. Kijk voor meer informatie over afkitten bij de klus Wastafel of bad afkitten .

Stap 8
Bevestig het wandprofiel van de douchewand met behulp van schroeven en pluggen op de muur. De muur moet wel zuiver horizontaal zijn.

Stap 9
Plaats de douchewand met behulp van speciale aansluitprofielen op de douchebak.

Stap 10
Kit de aansluiting van de douchewand op de douchebak af met sanitairkit. Op deze manier wordt de aansluiting waterdicht.

Gereedschappen

Materialen