Als je jouw huis gaat isoleren is EPS een goede isolatie om dit te gaan doen. EPS, voluit Expanded Poly-Styrene, wordt ook wel tempex of piepschuim genoemd. Deze isolatie bestaat uit kunststof bolletjes die gemaakt worden van aardolie. Deze bolletjes kan je los of samengeperst kopen als plaat. Doordat het materiaal licht, vochtbestendig is en lang mee gaat, is dit voor bijna iedere isolatie klus te gebruiken. Wil je weten waarvoor je EPS isolatie kan gebruiken en in welke vorm? Je leest het hier.

Het dak isoleren met EPS platen

Door gebruik te maken van EPS platen kun je gemakkelijker jouw plat dak isoleren dan met glaswol. Door het hoge isolatierendement en het gemakkelijke gebruik, is EPS sinds de jaren 70 een veel gebruikt materiaal. Bij het aanschaffen van EPS platen voor de isolatie van je dak heb je keuze out platen met rechte hoeken of met tand- en groefsysteem. Door het gebruik van platen met tand- en groefsysteem sluiten deze beter bij elkaar aan en zal je dak beter geïsoleerd zijn.

De kruipruimte isoleren met EPS parels

Bij de isolatie van kruipruimtes wordt het meest gebruikt gemaakt van EPS parel of chips. Hiermee kan je de bodem van je kruipruimte met de kunststof bolletjes bedekken om warmteverlies te voorkomen. Het voordeel bij het gebruik van EPS is dat het vochtbestendig en schimmelvrij is. Hierdoor hoef je voor de isolatie geen vochtwerende folie neer te leggen. Deze chips en parels kan je in zakken bestellen en je kruipruimte in storten. Let bij het isoleren van je kruipruimte wel op dat je geen stuk vergeet, anders verplaats de kou en het vocht naar de onbedekte plek en zal dit hier verzamelen.

Je bestaande spouwmuur isoleren

Het isoleren met EPS van de spouwmuur kan tijdens de bouw, maar ook naderhand. Via een aantal boorgaatjes kunnen de EPS parels je spouwmuur ingeblazen worden. Naast de mogelijkheid dat het snel en efficiënt te plaatsen is, heeft het ook een hogere isolatie waarde tegenover purschuim en glaswol.

EPS isolatie is een gemakkelijke oplossing om je huis te isoleren. Van je kruipruimte tot je dak geeft dit het hoogste isolatierendement voor je geld. Naast dat het goedkoop is, is het ook nog eens makkelijk in gebruik. Doordat het vocht- en schimmelbestendig is heet EPS isolatie een lange levensduur en zul je lang kunnen genieten in je goed geïsoleerde huis.