Er zijn van die klussen in huis die altijd blijven liggen. Het afwerken van de plinten, dat ene muurtje nog behangen, een schilderij ophangen of het schilderen van de kozijnen. Het is tijd om deze achterstallige klusjes eens goed aan te pakken, zodat je er meteen vanaf bent. vaak kun je deze klusjes in een weekend gedaan hebben, en heb je er daarna geen omkijken meer naar. Daarnaast zorgt het ook voor een mooie uitstraling van de woonkamer.

Bekijk welke klussen er gedaan moeten worden

Allereerst is het natuurlijk belangrijk dat je goed bekijkt welke klussen er allemaal nog gedaan moeten worden. Ga de hele woonkamer door en bekijk alles goed. Schrijf voor jezelf op wat er gedaan moet worden, of overleg het met je partner. Misschien wilt je partner wel graag dat die ene mooie foto op canvas van jullie kinderen boven de bank opgehangen wordt. Dit is een prima klus om direct uit te voeren, zodat het niet eindeloos blijft liggen.

Zorg voor het juiste materiaal voor de klusjes

Nadat je voor jezelf een lijst hebt gemaakt met alle klusjes die gedaan moeten worden, is het tijd om te kijken naar het materiaal. Heb je alles in huis, of moet je eerst nog naar de bouwmarkt? In het laatste geval is het weer aan te raden een lijst te maken, om te voorkomen dat je twee keer moeten rijden of dat de klus blijft liggen omdat je iets vergeten bent. Zorg er dus voor dat je alles opschrijft en meeneemt in de bouwmarkt, zodat alles in één keer afgewerkt kan worden.

Aan de slag in de woonkamer

Kijk eerst naar de klusjes die wat langer de tijd nodig hebben, zoals het behangen van een muur. De lijm moet drogen, en dus moet je de muur een aantal uur met rust laten voordat je hier kunt gaan boren, als dat nodig is. werk eerst de klusjes af die een lange droogtijd hebben, daarna kun je verder gaan met de snelle klussen. Werk daarnaast ook zoveel mogelijk van boven naar beneden. Is het bijvoorbeeld de bedoeling dat je eerst die foto op doek van je gezin ophangt bij de eettafel, en daarna een plint onderaan diezelfde muur opnieuw vastzet? Dan doe je eerst het doek en daarna de plint.

De juiste afwerking

Nadat je alles klussen hebt gedaan zorg je uiteraard ook voor de juiste afwerking. Neem plinten waar je boven geboord hebt af, haal een stofzuiger door de kamer en zorg ervoor dat alles netjes hangt. Zo weet je zeker dat je alle klussen op de juiste manier afgewerkt hebt, en jij je hier geen zorgen meer om hoeft te maken.