Tegenwoordig kan je op heel veel verschillende manieren je tuin inrichten. Gras, bomen, planten, struiken, kiezelstenen, etc. Maar een manier van je tuin in te richten die steeds populairder wordt, zijn terrastegels. Hieronder heb ik beschreven welke soorten terrastegels er zijn en hoe je ze het beste kan leggen.

Verschillende soorten terrastegels

Wanneer je terrastegels wil aanleggen, maar je weet niet welke, zijn er een paar zaken van belang. Welk formaat wil je? Welke afmeting? En welke bescherming? Gelukkig zijn terrastegels er in heel veel soorten en maten. Kleine terrastegels van 10×20 tot terrastegels van 60×60 of zelfs van 100×100. Maar je hebt ook hele andere afmetingen. En zelfs als niemand jouw afmetingen heeft, kan je met een speciale stenenknipper je terrastegels op maat knippen. Natuurlijk kan je dit ook gewoon door een specialist laten doen die ze met professioneel apparatuur op maat kan zagen.

Er komen steeds meer soorten terrastegels op de markt waardoor je steeds meer keuze krijgt om jouw stijl te vertalen in je tuin. Van een landelijke terrastegel tot terrastegels die je tuin een mooie strakke look geven. Zo heb je ze in allerlei kleuren. Van antraciet tot geel en van grijs tot brons en nog veel meer. Daarnaast zijn er ook nog allerlei verschillende afwerkingen. Terrastegels met een houtlook, strak, met facet, met coating, geïmplementeerd en zonder facet.

Terrastegels leggen

Wanneer je klaar bent voor het leggen van de terrastegels, is het belangrijk om de ondergrond goed voor te bereiden. Deze hoort stabiel te zijn en bedekt met zand en wat bedekt is met cement. Zorg ervoor dat deze mooi egaal is aangebracht voor het beste resultaat. Nog een extra tip, wanneer je het cement met 1% laat aflopen naar de zijkant, wordt het water tijdens een regenbui weggevoerd en voorkom je dat er plassen ontstaan op je terras. Ook is het verstandig om je terras hoger te leggen dan de tuin om te voorkomen dat vies water uit de tuin op je terras komt. Als de fundering goed is aangebracht, kan je beginnen met het leggen van je terrastegels. Met een rubberen hamer sla je ze op hun plek en achteraf vul je de voegen met voegvulling.

Nieuwsgierig geworden?

Na het lezen van alles, toch benieuwd naar wat terrastegels voor jouw tuin kunnen doen? Sleiderink Bouwmaterialen heeft een groot aanbod van terrastegels. Daarnaast hebben ze allemaal specialisten in dienst die je verder kunnen helpen en je ook een vrijblijvende offerte kunnen geven om inzicht te geven in de kosten.