Bij kunstgras denken veel mensen aan de toepassing in de tuin. Kunstgras heeft veel meer toepassingen dan alleen het te leggen in de tuin. Wij leggen je graag uit welke toepassingen kunstgras nog meer heeft.

Kunstgras op balkon en dakterras

Voor de groene uitstraling op balkon of dakterras is kunstgras de perfecte oplossing het is zacht aan de voeten en voelt warmer aan dan beton. Op een balkon kan geen gras groeien. Dit kan niet omdat gras te zwaar is op een balkon. De grond waarin gras groeit is te zwaar en gras neemt water waardoor het nog zwaarder wordt. Kunstgras op balkon is dan de ideale oplossing!

Kunstgras op de boot

Een fijne ondergrond op het dek of op het loopgedeelte van de boot is een verrijking. Je kunt kiezen voor echt gras is de boot. Er is ook harde lage soort kunstgras die supersterk is. Deze is te verkrijgen in verschillende kleuren en ook met een lijnen erop wat lijkt of er planken klikken.

Kunstgras op de camping

Vaak worden de flappen van de tent vies als het op gras staat helemaal als je langer tijd ergens staat. Als het regent worden de flappen nog viezer. Wanneer je kiest om kunstgras onder de tent te leggen is dit niet het geval. Dit komt omdat onder kunstgras ook een kunststoffen backing zit die wel water doorlaat. Dit laat wel water door voor de afwatering maar zorgt ervoor dat er geen modder ontstaat.

Ook als je langere tijd ergens staat wordt het gras geel of gaat helemaal weg bijvoorbeeld bij een seizoenplaats. 

Kunstgras om het zwembad

Het maakt niet uit of je een ingegraven of klein zwembadje op hebt staan, voor beide toepassingen is kunstgras het beste alternatief. Het gras kan tegen chloorwater uit zwembaden. Door het kunstgras wordt het water in het zwembad minder snel vies. Het gazon wordt niet geel als je het zwembadje weer weghaalt. Als er water uit het zwembad komt op het gras wordt het geen modderpoel en het is lekker zacht aan de voeten.

Kunstgras toepassingen voor binnen

Kunstgras is niet alleen mooi voor buiten maar kan ook binnen. Bijvoorbeeld voor het maken van een groene wand. Als je een levende groene wand in huis maakt gaat dit ook gepaard met ongewenst ongedierte. Kunstgras kan goed als groen alternatief op de wand. Hieraan heb je geen onderhoud en zorgt niet voor viezigheid op de vloer. Er zijn kunstgras soorten die verkrijgbaar zijn in verschillende kleuren. Er is altijd wel een kleur die past in je interieur.  Ook wanneer je een binnen tuin hebt en het groene gevoel van buiten naar binnen haalt, is kunstgras geschikt voor. In de sportschool of sportruimte in je huis is het heerlijk om een zachte ondergrond te hebben.

Kunstgras voor evenementen

Kunstgras gaat erg lang mee en kan makkelijk verplaatst worden, daarom kan het voor tijdelijke evenementen perfect gebruikt worden. Dit kunstgras hoeft niet de beste kwaliteit te hebben en is het fijnst als het iets lager is. Ook heb je geen omkijken naar het leggen want met de legservice wordt dit voor je gedaan.