Een PVC vloer is een prachtige vloer voor in de woning. Het is een geluiddempende vloer, dus ideaal voor als jij met meerdere mensen in huis woont. Je hebt geen last van iemand die door de woning heen loopt. Daarnaast hebben de PVC vloeren een prachtige uitstraling. De PVC vloer houtlook is op het eerste oog bijna niet te onderscheiden met de een echte houten vloer. De PVC vloer is een egale vloer. De vloer is gemakkelijk schoon te maken met de stofzuiger. Er zijn enorm veel verschillende PVC vloeren verkrijgbaar. Zo zit er ook verschil tussen een click of plak PVC vloer. Hier willen wij jou graag meer over vertellen. Lees snel verder en ontdek meer informatie.

Click PVC vloer

Een click PVC vloer heeft een bepaalde verbinding. De verbinding is te vergelijken met die van het laminaat. Door middel van deze verbinding is een click PVC vloer redelijk eenvoudig te leggen. Je clickt de verschillende planken eenvoudig in elkaar. Er komt verder geen lijm bij kijken. Als ondervloer wordt er over het algemeen gebruik gemaakt van een soort folie. Dit folie is een paar millimeter dik. Je merkt na het leggen van de vloer niks van het folie onder de vloer.

Plak PVC vloer

Een plak PVC vloer wordt vastgelijmd op de betonnen vloer. Je bent verder geen ondervloer nodig. De dunne plak wordt rechtstreeks op de betonnen vloer geplakt. Aangezien de plank redelijk dun is, is het van belang dat de betonnen vloer egaal is. Wanneer er een kleine bobbel op de betonnen vloer zit, dan zie je dit direct doorschijnen op de PVC plak vloer. Dit wil natuurlijk niemand, dus controleer vooraf goed of de grond egaal is. Voor de zekerheid wordt een vloer vooraf vrijwel altijd geëgaliseerd.

De verschillen

Aangezien bij een plak PVC vloer eerst de grond geëgaliseerd moet worden, is het leggen van een click PVC vloer een stuk eenvoudiger. Wil jij graag gebruik maken van vloerverwarming? Dan raden wij jou aan om te kiezen voor een plak PVC vloer. Deze zit namelijk strakker op de ondervloer. De warmte bereikt hierdoor sneller de ondergrond. Jij voelt de warmte dus sneller bij een plak PVC vloer. De kwaliteitsverschillen tussen click en plak PVC vloer zijn minimaal. De verschillen zitten met name in de montage van de vloeren.