Wastafel of bad afkitten

Voor een wastafel of bad afkitten, kunt u het beste sanitairkit gebruiken. Deze is namelijk waterdicht en schimmelwerend. Siliconenkit is eveneens waterdicht, maar niet schimmelwerend. Een waterdichte aansluiting is bijvoorbeeld nodig als u een douchewand op een douchebak plaatst, maar ook voor de aansluiting van een bad of een wastafel met de muur. Zorg er bij het kitten voor dat u zo min mogelijk kit knoeit. De vlekken zijn namelijk niet zo gemakkelijk te verwijderen. Als u knoeit, haal de vlek dan direct na het kitten weg.

Stap 1
Maak de ondergrond goed schoon, vetvrij en droog. Doe dit goed, anders laat de kit later gemakkelijk los.

Wastafel of bad afkitten 2

Stap 2
Plak schilderstape aan weerszijden van de voeg die u wilt kitten. Hierdoor voorkomt u dat de kit op delen komt te zitten die schoon moeten blijven en krijgt een strakke kitrand.

Wastafel of bad afkitten 3

Stap 3
Snijd het puntje van de kitkoker af. Voorkom dat u het schroefdraad ook afsnijdt. Draai de spuitmond op de kitkoker en snijd een deel van de spuitmond schuin af. Zorg ervoor dat u de opening van het mondstuk net zo breed maakt als de voeg die u moet kitten.

Wastafel of bad afkitten 4

Stap 4
Plaats de kitkoker in een kitpistool.

Wastafel of bad afkitten 5

Stap 5
Spuit de kit in de voeg tussen de twee stroken schilderstape.

Wastafel of bad afkitten 6

Stap 6
Druk vlak voor het einde van de kitstrook op de knop achterop het kitpistool. Deze haalt de druk van het pistool, zodat er niet te veel kit uit kan komen.

Wastafel of bad afkitten 7

Stap 7
Strijk de kitvoeg glad met uw vinger. Maak daarvoor uw vinger vochtig met zeepwater.

Wastafel of bad afkitten 8

Stap 8
Haal de stroken schilderstape weg als de kit een klein beetje gedroogd is. Strijk de voeg nogmaals glad met een natte vinger.

Wastafel of bad afkitten 9

Gereedschappen

Materialen