Als je een groot plafond moet beplaten of met één persoon gips- of andere platen tegen het plafond bevestigen: aarzel dan niet om een plafondplatenlift te huren. Het is de huurprijs waard en is veruit de beste en veiligste manier om een plafond te beplaten. Het grote voordeel van een lift zoals een plafondplatenlift is dat je met weinig fysieke kracht de plaat toch op zijn plek kunt krijgen. Zo klaart u de klus snel en veilig zonder de noodzaak voor extra mensen.

De plafondplatenlift bestaat uit een verrijdbaar driepoot op wielen. Een oplegconstructie om de plaat op te leggen, een hefmast met lier en een draaibare kop. De bediening van de lier bevindt zich 60 cm voor de mast zodat er goed zicht op de positionering van de plaat is. De lift is voorzien van een 360 graden zwenkbare kop en een veiligheids valbeveiliging d.m.v. een tweede staalkabel die als automatische handrem dient. De lift kan eenvoudig gedemonteerd worden voor transport.

Gebruik:

De plafondplatenlift is gemakkelijk te gebruiken. Klap de lift uit, en controleer dat de werking soepel verloopt. Vergrendel dan de lift en leg de plaat eerst verticaal op de oplegconstructie. Daarna kunt u de oplegconstructie horizontaal kunt draaien en op de juiste hoogte brengen door aan de lier te draaien. Vervolgens kan de plaat gemonteerd worden.