Gipsplaatschroeven oftewel snelbouwschroeven, zijn schroeven die gefosfateerd zijn vandaar ook de zwarte kleur. Maar door deze bewerking gaan de schroeven niet roesten na het stucen. Deze schroeven worden speciaal gebruikt voor het monteren van gipsplaten. Ze hebben een trompetvormige kop, door deze vorm blijft het karton van de gipsplaat achter deze kop “hangen”.

Als u nu erg veel schroeven moet verwerken kunt u beter gebruik maken van een automatische bandschroefmachine met schroeven op band. Dit is een snellere en efficiëntere manier van werken. Een automatische bandschroefmachine voert automatisch schroeven aan, zodat u achter elkaar kan door blijven schroeven zonder steeds weer een nieuw schroefje in de boorkop te zetten. Dit bespaart een hoop tijd.

gipsplatenschroeven

Tip: Bij het gebruik met gipsplaat kunt u een schroefhulpstuk of diepteaanslag gebruiken om te voorkomen dat de schroeven te ver door draaien.

Gipsplaatschroeven zijn er in diverse varianten, voor elke toepassing is er de juiste schroef.

  • Schroeven met fijne draad zijn voor het bevestigen van gipsplaten op metalen constructies (Metal stud profiel).
  • Schroeven met grove draad zijn voor het bevestigen van gipsplaten op hout.
  • Schroeven met fijne draad en boorpunt zijn voor het bevestigen van gipsplaten op metalen constructies (Metal stud profiel). De boorpunt zorgt ervoor dat de schroef zich makkelijk laat schroeven.
  • Schroeven met grove draad en boorpunt zijn voor het bevestigen van gipsplaten op houten constructies. De boorpunt zorgt ervoor dat de schroef zich makkelijk laat schroeven.
  • De gipsplaatschroeven met HiLo draad zijn voor het bevestigen van gipsplaten op hout, houtvezelplaten en kunststof constructies. Dit is een dubbele schroefdraad en grote spoed. De HI-LO draad zorgt ervoor dat het aandraaimoment kleiner is. De grove spoed zorgt ervoor dat de schroef minder snel dol draait.