In sommige gevallen kan het nodig dat u een deur inkorten moet. Bijvoorbeeld als u een nieuwe deur heeft gekocht die net niet helemaal past, of als u een dikkere vloerbedekking heeft gelegd waardoor de deur niet meer goed open gaat. Loopt de deur erg aan, dan kunt u deze het beste passend maken door een stuk van de onderkantvan de deur af te zagen. Gaat het om een kleiner stuk, dan is schaven de beste oplossing. Hoe dat gaat, ziet u in deze klus deur inkorten.

Stap 1
Teken met een potlood op de onderkantvan de deur af hoeveel de deur moet worden ingekort. Teken het niet te ruim af, zodat u niet het risico loopt dat de deur aan de onderkant gaat kieren. Haal de deur uit de scharnieren en leg hem plat op een werkbank of werktafel.

Deur inkorten

Stap 2
Schaaf de deur met behulp van een stalen blokschaaf op de afgetekende lijn af. Schuur de afgeschaafde rand indien nodig met een schuurpapiertje glad.

Deur inkorten 1

Stap 3
Hang de deur terug in de scharnieren en controleer of de deur nu wel goed opent. Is dat niet het geval, teken dan de deur nogmaals af en schuur de onderkant op maat. Behandel de onderkant van de deur tegen vocht door hem te beitsen of te verven.

Deur inkorten 2

Gereedschappen

Materialen