Wie op zoek is naar een geschikte manier op ramen mee af te schermen, vind al snel een hele hoop opties. Tegenwoordig worden hier vaak zogeheten ‘shutters’ voor gebruikt. Ben je deze term als eens tegengekomen en heb je vragen? Je bent niet de enige! Lees snel verder voor de antwoorden op de meest gestelde vragen.

Wat zijn shutters precies?

 Shutters zijn binnenluiken met horizontale lamellen. Het fijne aan deze manier van raamafscherming is dat het naar wens te verstellen is. Zo kun je zelf afstellen hoeveel licht en zicht je naar binnen wilt laten komen. Dat is bijvoorbeeld ideaal wanneer je niet wilt dat mensen makkelijk bij jou naar binnen kunnen kijken. Privacy in je eigen huis is natuurlijk wel zo fijn. Daarnaast kun je op die manier ook makkelijk bepalen hoeveel licht je naar binnen laat. Hierdoor kun je zelfs overdag lekker een filmpje kijken, zonder de hele kamer te verduisteren.

Hoe lang blijven shutters mooi?

Een groot voordeel van shutters is dat ze heel lang mooi kunnen blijven. Het is wel belangrijk dat je gaat voor materiaal van goede kwaliteit. Daarnaast is goede installatie natuurlijk ook van belang. Zo kan een niet goed ingestelde raamafscherming naar beneden vallen en alsnog beschadigd raken. Specialisten zorgen er altijd voor dat raamafscherming het openen en sluiten van de ramen niet belemmerd. We raden dan ook aan om shutters niet zelf te installeren. Bovendien verschilt het per raam hoe de raambescherming het beste geïnstalleerd kan worden. Een specialist weet hier het beste raad mee.

Wat zijn de kosten van shutters?

Een groot voordeel van shutters is dat ze op maat gemaakt kunnen worden. Het maakt dus niet uit welke grootte of welke vorm jouw ramen hebben. Dit zorgt ervoor dat deze raamafscherming ook geschikt is voor huizen met ronde ramen of kleine wc raampjes. Tegelijkertijd is dit ook de reden dat er geen vaste prijs aan shutters gehangen kan worden en dat shutters prijzen verschillen. Er spelen daarin meerdere  factoren mee: materiaal, grootte, kleur en stijl. Wil je graag een indicatie van de prijs van de raamafscherming? Dat kan! Specialisten kunnen bij jou thuis langskomen om een inschatting te maken van de prijs. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.   

Van Eyck

Heb je na het lezen van deze tekst nog vragen over de aanschaf van shutters? Neem dan eens een kijkje op de website van van Eyck. Zij zijn zeer deskundig in alles wat met shutters te maken heeft. De specialisten kunnen je alles vertellen over de ontelbare mogelijkheden van shutters en de installatie hiervan. Bovendien krijg je vijf jaar garantie op jouw shutters, waardoor je met zekerheid lang kunt genieten van afscherming van kwaliteit.