Zijn jouw huidige kozijnen aan vervanging toe en zit je verschillende opties met elkaar te vergelijken? Wellicht kun je dan eens denken aan aluminium kozijnen. Veel mensen denken er niet gauw aan om kozijnen van aluminium te nemen of weten überhaupt niet dat deze optie mogelijk is. Toch zitten er een boel voordelen verbonden aan deze moderne kozijnen. Hieronder zetten we het voor je op een rij.

Voordeel 1: Aluminium kozijnen zijn duurzaam

Wellicht wel het grootste voordeel: aluminium kozijnen zijn duurzaam. Dit komt omdat aluminium kozijnen ontzettend lang meegaan. Gemiddeld gaan kozijnen van aluminium namelijk wel dertig tot vijftig jaar mee. Dat betekent dat je jarenlang van de kozijnen kunt genieten. Bovendien zullen aluminium kozijnen niet rotten én ook niet roesten. Dit komt omdat aluminium geen vocht opneemt.

En wanneer je kiest voor aluminium kozijnen van Partumonline, weet je dat de profielen van jouw aluminium kozijnen gerecycled zijn van oude kozijnen. Dat betekent dat er minder grondstoffen hoeven worden uitgeput én minder CO2 wordt uitgestoten bij het maken van nieuwe profielen. Met aluminium kozijnen kun je dus zeker een steentje bijdragen aan het milieu.

Voordeel 2: Aluminium kozijnen vragen weinig onderhoud

Nog een groot voordeel van aluminium kozijnen is dat ze weinig onderhoud van je vragen. Deze kozijnen behouden gewoon hun kleur, dus je hoeft ze niet te verven. Dat is bij houten kozijnen natuurlijk wel het geval, zoals we allemaal wel weten. Natuurlijk moet je aluminium kozijnen wel zo nu en dan schoonmaken. Dit kun je gewoon doen met een vochtige doek; daarna lijken ze weer als nieuw. Bovendien kun je zo ook nog eens geld besparen op verf, en laat staan de tijd die je ermee bespaart. Dat is nog eens een fijne win-winsituatie.

Maar, wat nou als jouw aluminium kozijnen beschadigd raken? In dat geval kun je wel wat onderhoud verrichten. Als er krassen in het kozijn zitten, dan kun je deze eenvoudig bijwerken met een beetje lak. Je kunt de kozijnen ook polijsten of waxen. 

Voordeel 3: Verkrijgbaar in allerlei kleuren en maten

Wist je dat aluminium kozijnen verkrijgbaar zijn in iedere RAL-kleur? Dat betekent dat jij de kozijnen volledig naar eigen smaak kunt samenstellen. Stel je voor: je hebt een moderne woning gekocht en wil hier bijpassende kozijnen voor bestellen. In dat geval kun je zelf kiezen in welke RAL-kleur je de kozijnen wil. Of je nou antraciet, zwarte, witte of groene kozijnen wil: het is allemaal mogelijk bij aluminium kozijnen. Bij een moderne woning past juist zwart, antraciet of wit mooi. 

Daarnaast kun je ook kiezen hoe de kozijnen afgewerkt moeten worden. Je kunt zelfs kiezen voor een matte of glimmende afwerking. Hiermee creëer je unieke kozijnen die volledig aansluiten op de uitstraling van jouw woning. 

Voordeel 4: Eenvoudig te installeren

Wist je dat kozijnen van aluminium ook heel eenvoudig te installeren zijn? Dit komt omdat aluminium van zichzelf heel licht van gewicht is, maar tegelijkertijd ook stevig. Om een kozijn te plaatsen hoef je dus niet veel kracht te verrichten, aangezien het kozijn vrij licht is. 

Waarom kiezen voor aluminium kozijnen?

We kunnen er dus niet omheen draaien dat aluminium kozijnen veel voordelen met zich meebrengen. Maar, wat is nou eigenlijk het precieze verschil tussen aluminium kozijnen ten opzichte van andere soorten kozijnen, zoals kozijnen van hout en kunststof?

Wanneer je kiest voor aluminium kozijnen, weet je zeker dat de kozijnen lang meegaan. Aluminium heeft namelijk een levensduur van wel vijftig jaar. Bovendien is aluminium een sterk materiaal, dat niet gauw beschadigd zal raken. Daarnaast is voor diegene die op zoek is naar kozijnen met een moderne, strakke uitstraling aluminium de juiste keuze. Aluminium kozijnen zijn namelijk in allerlei vormen, soorten en kleuren verkrijgbaar, zodat er altijd een geschikte keuze voor jou tussen zit.