Een overkapping stelt ons in staat eerder, vaker en langer te genieten van het buiten zijn.

Een overkapping m.b.v. kunststof polycarbonaat platen

De basis van elke overkapping vormt de constructie die stabiel, veilig en stormbestendig moet zijn. U heeft hier in de keuze uit, het zelf maken van de constuctie, en de vele d.h.z. pakketten op de markt. Wanneer u zelf de kennis op dit gebied niet in huis hebt, schakel hiervoor dan beslist een aannemer of klusbedrijf in.

Na het bepalen van de constructie, kiest u een dak. Wanneer u kiest voor een licht doorlatend dak, zijn er een aantal materiaalsoorten waarmee u dit kunt realiseren. Elk met zijn specifieke eigenschappen en prijsniveau. Voorbeelden zijn polyester golfplaten, gelaagd glas of kunststof platen (bijvoorbeeld polycarbonaat).

  • Polyester golfplaat is de goedkoopste variant, maar zal vrij snel vergelen en verouderen.
  • Gelaagd glas is de duurste, blijft mooi, is krasongevoelig maar vraagt op grond van zijn gewicht om een extra zware constructie.
  • Polycarbonaat platen zijn een goede tussenoplossing. Deze kunststof platen lijken op glas, maar zijn minder snel breekbaar, goedkoper en lichter. Hiermee realiseert u een mooie, strakke en toch betaalbare dakbeglazing.

Unieke eigenschappen van polycarbonaat kanaalplaten zijn het lichte gewicht, de hoge stijfheid en absoluut de prijs. Door het lichte gewicht is een lichtere constructie mogelijk, in tegenstelling tot de zwaardere constructie voor een glazen overkapping. Verder zijn polycarbonaat platen opgebouwd uit luchtkamers, hetgeen resulteert in goede thermisch isolerende eigenschappen.

Tot slot is het belangrijk om een aantal profielsystemen aan te schaffen, voor het bevestigen van de kunststof platen op de draagconstructie.

Een overkapping m.b.v. kunststof polycarbonaat platen 1

Kortom, een goede oplossing voor een goedkope maar toch goed uitziende overkapping is polycarbonaat. Het isoleert goed, lijkt op glas, minder snel breekbaar, geschikt voor een lichte constructie en goedkoper dan glas!