De badkamer is een plek om helemaal tot rust te komen. Na een lange werkdag is niets fijner om je hier even terug te trekken. De verlichting kan hier wel een grote rol bij spelen. Met een te felle verlichting kan het namelijk zijn dat je hier veel hinder van ondervindt, waardoor je alsnog niet aan ontspanning toekomt. Je moet daarom zorgen voor de juiste lampen in deze ruimte. Badkamer spotjes zijn hier een van de voordelen van. Het is dan wel belangrijk dat je kijkt naar de mogelijkheden op dit gebied, zodat je voorkomt dat je een verkeerde keuze maakt. Maar waar kun je allemaal naar kijken als je deze spotjes in de badkamer plaatst? Je leest het in onderstaande informatie.

De afmetingen van de badkamer spotjes

Badkamer spotjes kunnen op een groot aantal manieren gemonteerd worden. Het is daarom verstandig dat je als eerste kijkt waar je de spotjes wilt plaatsen. Op basis hiervan zullen namelijk al een aantal opties afvallen. Van hieruit is het echter ook weer eenvoudiger om een goede keuze te maken. Door eventueel alvast uit te tekenen waar jouw verlichting moet komen, maak je het voor jezelf ook inzichtelijker. Met een goed lichtplan kun je de afmetingen van de verlichting ook beter bepalen. Het is namelijk van belang dat de afmetingen aansluiten bij het doeleind en daarbij ook geen extra ruimte in beslag gaat nemen.

De IP-waarde van de lampen bekijken

Ook moet je goed bekijken wat de IP-waarde van de lampen zijn. Niet iedere variant is namelijk geschikt om in de badkamer te plaatsen, doordat deze niet bestand zijn tegen vocht. Indien de IP-waarde hier niet op aansluit, kan het gevaarlijke situaties opleveren. Lees je daarom goed in voordat je tot een aankoop overgaat en bekijk de verschillende varianten goed. Wanneer je hier twijfels over hebt, kun je ook altijd advies vragen aan een professional. Deze weet namelijk precies welke opties het meest geschikt zijn voor deze vochtige ruimte in de woning en kan jou een aantal opties geven om een keuze uit te maken.

Mini ledspots voor de minder goed bereikbare plekken

Wanneer je alles voor jezelf op een rij zet, kun je ook bekijken of je voor de normale formaten kiest of toch liever mini ledspots kiest. De mini varianten kunnen namelijk niet alleen op het plafond geplaatst worden, maar ook bij de kastjes of de spiegel. De mini ledspots zijn daardoor ook eenvoudig te monteren op plekken waar je geen grotere lampen kunt plaatsen. Zo is iedere hoek in de badkamer verlicht en kun je ook voor een goede sfeer zorgen. Deze sfeer blijft immers het belangrijkste om helemaal tot rust te komen in de badkamer en toch voldoende zicht te hebben op wat je nodig hebt.