Heb je plannen voor een grondige verbouwing, waarbij bijvoorbeeld ook gestukt moet worden? Huur een droger tijdens je verbouwing, een droger zorgt ervoor dat het vocht op een goede manier uit het stucwerk gehaald wordt, waardoor dit sneller – maar niet té snel – droogt. Hierdoor hoef je niet bang te zijn voor extra vertraging. Het huren van een droger is gemakkelijk en kan in meer gevallen praktisch zijn.

Huur een droger tijdens je verbouwing

Stuken

We noemden net al het gebruik van een droger tijdens het stuken. Voor het stuken wordt gips gebruikt, dat met veel water wordt aangemaakt. Dat water moet allemaal afgevoerd worden, voordat de muren verder behandeld kunnen worden. In de zomer is dit meestal niet zo’n probleem; de muren drogen dan bijna waar je bij staat. In de winter is het een heel ander verhaal. Dan is de lucht een stuk vochtiger en kan het water niet zo goed weg. Een droger huren kan dan een goede oplossing zijn. Die zorgt dag en nacht voor voldoende droge lucht, waardoor het vocht afgevoerd wordt en de muren alsnog snel drogen.

Waterschade

Ontvochtiging kan ook op andere momenten nuttig zijn, bijvoorbeeld bij waterschade. Tijdens een verbouwing raak je nu eenmaal wel eens een leiding of krijg je te maken met lekkage via het dak. Met een droger of een heater voorkom je dat dat vocht in huis blijft hangen, wat weer kan leiden tot schimmel en een ongezond leefklimaat. Ook in dit geval is een professionele heater huren eigenlijk een must. Bij je keuze is het wel belangrijk om de specificaties in de gaten te houden; je stemt de droger natuurlijk af op de ruimte. Des te groter de ruimte is, des te krachtiger de heater moet zijn.

Kelder

Waterschade of buitensporige vochtigheid kan ook wel ontstaan in de kelder. Dat is vooral het geval met een te hoog grondwaterpeil, in periodes waarin veel regen valt. Dit voorkomen kan door de kelder te laten impregneren of deze te laten verhogen. Dit is echter wel een kostbare aangelegenheid en daardoor niet altijd haalbaar. Een alternatief is regelmatig een droger inzetten, om de vochtigheid op peil te houden. In zeer vochtige tijden kan dit bijvoorbeeld met een elektrisch apparaat, terwijl tijdens wat drogere perioden volstaan kan worden met vochtvreters.

Andere praktische toepassingen

Heaters en drogers zijn natuurlijk vooral bedoeld voor het ontvochtigen van ruimtes. Ze kunnen echter ook gebruikt worden voor andere dingen. Tijdens de winter houden ze ruimtes direct warm, wat het prettiger maakt om erin te werken. Als je veel moet schilderen, kan een heater helpen om de verf sneller te laten drogen, waardoor je ook weer sneller aan de nieuwe laag kan beginnen. Dit is vooral handig als je wat minder tijd hebt en het liefst zoveel mogelijk in één keer doet. Zorg er in dat geval wel voor dat er voldoende natuurlijke ventilatie is en dat je de droger niet rechtstreeks op de verf richt; dan kun je namelijk lelijke plekken krijgen.