In de lekkerste maanden van het jaar, willen we graag zoveel mogelijk van het weer genieten. Dit kan op vele verschillende manieren, maar als je een tuin hebt, is dit ideaal. Hier kun je een plek creëren waar je kunt ontspannen na een lange dag werken, waar je vanuit huis kunt werken in de schaduw of waar je een oogje in het zeil kunt houden op je kinderen. En dan hebben we het nog niet eens gehad over die lange zomeravonden met vrienden, waarmee je nog urenlang met een drankje kunt genieten na een heerlijke maaltijd van de barbecue. In dit artikel laten wij je zien, hoe jij zorgt voor een heerlijke relaxplek in de tuin.

Zorg voor een centrale plek

Wil je graag aan een grote tuintafel zitten met je familie of je vrienden? Dan is het belangrijk dat je hier een centrale plek voor maakt. Vaak zie je dat de tafel bij de tuindeur wordt geplaatst, omdat daar het terras is aangelegd. Toch is dit vooral ook afhankelijk van de ligging van je tuin. Valt de zon in het midden van je tuin, en wil jij elke zonnestraal meepakken? Wees dan niet bang je terras naar het midden te verplaatsen. Voor de dagen dat het dan echt te warm wordt in de zon, kun je een zweefparasol gebruiken. Deze neemt niet veel ruimte in en kan meedraaien met de zon, zodat je altijd zoveel schaduw hebt, als dat jij wenst.

Een plek voor ontspanning

Even niet aan tafel zitten, maar juist heerlijk relaxen met een goed boek in de tuin? Ook dat is uiteraard mogelijk. Dit doe je het beste met een loungeset. Deze zijn er in verschillende vormen en maten, en van diverse materialen en kleuren. Is een loungeset uit de nieuwe collectie je wat te duur? Kijk dan eens naar de loungeset aanbieding. Ook hier staan prachtige meubels tussen, maar dan met een mooie korting. Dit kan je maar zo een paar honderd euro schelen, die je vervolgens weer kunt besteden aan het opknappen van de rest van je tuin.

De juiste verlichting

Alles valt of staat met de juiste verlichting. Dit is niet alleen in de tuin het geval, maar ook binnenshuis. Wie extra lang van de tuin wilt genieten, schaft goede verlichting aan. Zo kun je elkaar ook nog zien als het begint te schemeren, en hoef je niet ineens naar binnen toe omdat het te donker wordt. Ook hier zijn veel verschillende soorten voor te vinden, waarbij ledverlichting steeds populairder wordt. Er is zelfs ledverlichting speciaal voor onder je parasol, waarbij sommigen zelfs een ingebouwde speaker hebben.

Decoratie toevoegen

Denk als laatste ook na over de decoratie in je tuin. Dit kunnen meerjarige planten zijn, maar ook mooie zomerbloeiers. Kies voor mooie, opvallende plantenbakken of borders, en maak dit af met wat leuke decoratie. Ga dit echter niet overdrijven, want daardoor kan het geheel nogal rommelig worden. Voeg ook nog wat mooie kussens toe op de loungeset, en zorg voor lekkere kussens in de stoelen en je bent klaar voor de zomer!